ROP Jihozápad: Veřejná koupaliště fungují zejména díky Evropské unii

11.07.2016 12:38

Už několik let využívají obyvatelé i návštěvníci Plzeňského a Jihočeského kraje veřejná koupaliště, která byla postavena či zmodernizována s finanční pomocí Evropské unie. Několik bazénů i letních plováren bylo v regionu vybudováno díky podpoře Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad (ROP Jihozápad).

ROP Jihozápad: Veřejná koupaliště fungují zejména díky Evropské unii
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Letní plovárna v Českých Budějovicích, plavecký bazén v Jindřichově Hradci, bazén v Tachově, přírodní koupací biotop v Blovicích, koupaliště v Kralovicích, koupaliště na Borku u Českých Budějovic, koupaliště v Sušici nebo přírodní bazén v Borovanech a mnohé další. To je jen výčet nově vybudovaných, rekonstruovaných nebo rozšířených veřejných koupališť, na které v uplynulých letech finančně přispěla Evropská unie prostřednictvím ROP Jihozápad.

„Obyvatelé a návštěvníci regionu Jihozápad tak mohou nejen v letním období využívat konkrétní výsledky přispění regionálního operačního programu na volnočasové aktivity. Nejedná se samozřejmě pouze o koupaliště, ale řadu sportovišť, stezek, rozhleden nebo jiných aktivit cestovního ruchu,“ uvedl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

V pořadí druhou sezónou má před sebou několik koupališť v jihozápadních Čechách. Jedná se například o vloni v červnu otevřenou Městskou letní plovárnu v Týně nad Vltavou, která získala dotaci z ROP Jihozápad ve výši takřka 30 milionů korun. Finance z Evropské unie pomohly zrekonstruovat vodní plochu o rozloze 770 m2. Areál disponuje třemi plaveckými drahami o délce 25 metrů, vodním prostorem pro relaxaci s perličkovými lavicemi a masážními tryskami, houpacím bazénem, zavěšenou sítí, chrliči vody a částí s tobogánem a skluzavkami. Na plovárně je dále dětské brouzdaliště.

Vloni byl také zprovozněn venkovní bazén v Plzni na Lochotíně. V rámci projektu s názvem „Obnova venkovního bazénu Plzeň-Lochotín pro rozvoj cestovního ruchu“ podpořeného z ROP Jihozápad došlo ke kompletní rekonstrukci starého nevzhledného a nefunkčního bazénu včetně zázemí a technologií. Pro rodiče s dětmi bylo v rámci projektu vybudováno i nové dětské brouzdaliště s herními prvky. Unie na tuto stavbu přispěla více než sedmi a půl miliony korun.

„Novou podobu získal také areál venkovního koupaliště v Sušici, kde nově vznikla víceúčelová větší vodní plocha s různými herními prvky a vyvýšená opalovací deska. Zachovány zůstaly dětský bazén, brouzdaliště a původní dřevěné převlékárny, které byly ale opraveny. Druhé léto prožijí ještě dotovaná koupaliště ve Vimperku a Zvíkovském Podhradí,“ řekl Karel Hron, pověřen vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…