ROP Severozápad: Výbor regionální rady zasedal v novém složení

03.02.2017 19:57

Ve čtvrtek 2. února zasedali noví členové Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad. Ti byli zvoleni zastupiteli Karlovarského a Ústeckého kraje po krajských volbách na konci uplynulého roku.

ROP Severozápad: Výbor regionální rady zasedal v novém složení
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Členy Výboru jsou za Ústecký kraj dosavadní člen Jaroslav Dubský a nově zvolení Drahomíra Miklošová, Jaroslav Komínek, Ladislav Drlý, Milan Rychtařík, Petr Šmíd, Miroslav Andrt a Pavel Csonka. Kraj Karlovarský zastupují dosavadní členové Dalibor Blažek, Pavel Čekan a Jan Horník a nově zvolení Karla Maříková, Josef Janů, Pavel Hojda, Roman Procházka a Zdeněk Soukup.

Výbor si na svém prvním zasedání mimo jiné zvolil svého předsedu a místopředsedu. Předsedou bude pan Jaroslav Komínek, náměstek hejtmana Ústeckého kraje, místopředsedou pan Josef Janů, člen Rady Karlovarského kraje.

S dosavadním předsedou Milanem Pipalem a místopředsedou Petrem Navrátilem se Úřad rozloučil po čtyřech letech výborné spolupráce. „Za jejich vedení se podařilo spustit Regionální operační program po téměř dvouletém pozastavení. Nově a přísněji jsme nastavili kontrolní systémy. Společně jsme se snažili o jediný cíl – v souladu s pravidly zajistit financování kvalitních projektů v našem regionu,“ říká Jana Havlicová, ředitelka Úřadu Regionální rady.

V období od znovuspuštění programu bylo realizováno 250 projektů, příjemcům dotací byly proplaceny finanční prostředky ve výši téměř 9 miliard korun. „Pokud by ke znovuspuštění programu nedošlo, pocítily by to především obce, na které připadla velká část zbývajících prostředků. Tak dostala šanci spousta projektů určených ke zkvalitnění života obyvatel našeho regionu,“ dodává dnes již bývalý předseda Milan Pipal.

Statistiky ROPu mluví za vše. Celkem bylo ukončeno 536 projektů v objemu 20.349.855.755 Kč, proplaceno bylo 19.400.676.019 Kč. Úřad nyní funguje v režimu uzavírání operačního programu. Je nutné vypořádat se s Evropskou komisí, odeslat závěrečné dokumenty, uzavřít program finančně, a s tím je spojeno nemalé množství administrativních úkonů. Zároveň pokračují kontroly projektů v období tzv. udržitelnosti, které trvá pět let od proplacení projektu. U posledních proplacených projektů jsme povinni kontroly zajistit až do roku 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…