ROPID: Integrace Kladenska odstartuje 26.srpna

06.07.2017 13:23

K termínu 26. 8. 2017 se připravuje významné rozšíření systému Pražské integrované dopravy do oblasti Kladenska. Na jednu jízdenku tak bude možné cestovat nejen pražskou MHD a vlakem, ale také všemi autobusovými linkami mezi Prahou a Kladnem, Kladnem a Slaným, celou MHD v Kladně i dalšími doplňkovými regionálními spoji. Linky mezi Prahou a Slaným, jakožto i další linky v této oblasti, budou integrovány v dalších etapách v průběhu roku 2018.

ROPID: Integrace Kladenska odstartuje 26.srpna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Díky Tarifu Pražské integrované dopravy lidé výrazně ušetří zejména při pravidelném dojíždění mezi Kladnem a Prahou. Navíc ušetří za pražský úsek, pokud již vlastní předplatní jízdenku pro Prahu. S jízdenkami PID bude také možné přestupovat na kladenskou MHD bez dalšího doplácení. Při cestách mezi Prahou a Kladnem bude platit jízdenka PID ve všech autobusových linkách i na železnici. Už nebude záležet, s jakým dopravcem jedete.

Praha – Kladno

V systému PID budou nově zahrnuty veškeré autobusové linky mezi Prahou a Kladnem. Na páteřní polorychlíkovou linku 300 mezi Nádražím Veleslavín a Kladnem přes Buštěhrad budou nově nasazeny kapacitní kloubové autobusy. Nejrychlejší spojení mezi Prahou a Kladnem zajistí rychlíkové liny 330 a 399, které budou také ukončeny na Nádraží Veleslavín. A z Veleslavína pojede i zastávková linka 322, která také jako náhrada stávající linky A22 obslouží všechny obce na trase mezi Prahou a Kladnem (Kněževes, Středokluky, Makotřasy, Lidice, Buštěhrad a Hřebeč) včetně zajíždění na ruzyňské letiště. Ze Zličína pojede do Kladna linka 324 nahrazující stávající linku A24. Doplňkové alternativní spojení do Prahy zajistí prodloužená linka 350, která pojede přes Okoř a Roztoky na Vítězné náměstí. Přímé spojení se Zličínem nabídne také linka 626 vedená přes Hřebeč nebo Přítočno do Jenče, kde bude přímo propojena s linkou 306 na Zličín.

V Kladně budou linky 300, 324 a 399 vedeny až do Rozdělova, linka 330 pojede do Švermova a vybranými spoji dokonce až do Smečna, linka 322 bude ukončena na Autobusovém nádraží. Linky 324 a 399 pojedou zadem přes kročehlavské sídliště, linka 330 zas obslouží oblast starých Kročehlav. Přes Sítnou pojede většina pražských linek (300, 322, 324 a 399). Prodloužená linka 350 bude ukončena hned na okraji kročehlavského sídliště u obchodního centra OAZA, linka 626 z Jenče, propojená s linkou 306 ze Zličína pojede přes centrum na Autobusové nádraží.

MHD Kladno

Jízdenky PID budou nově platit také na všech linkách kladenské MHD. Současně s integrací budou tyto linky přečíslovány, pro snadnou zapamatovatelnost jim až na výjimky zůstane stejná koncová číslice. Například linka 1 bude nově označena jako 601 atd. Většina tras stávajících linek MHD se však nemění. Stávající linka 7 (nově 607) bude doplněna o spoje do Třebichovic a o víkendu už nepojede na Havlíčkovo náměstí (tyto spoje nahradí linka 602). Linka 17 (nově 617) bude doplněna o spoje linek A36 a A47 do Slaného a Mělníka.

Kladno – Slaný

Páteřní spojnicí mezi Kladnem a Slaným zůstává původní linka MHD Kladno č. 9, nově pod číslem 609, která vede přes Vinařice a Třebichovice a v Kladně jede až do Kročehlav. Další základní linkou mezi Kladnem a Slaným bude 612, nahrazující dnešní linku A12 vedenou přes Pchery a Knovíz. Tu doplní ještě linka 622 zajíždějící také do Zvoleněvsi a Žižic. Obě linky pojedou v Kladně z Náměstí Svobody. Přes Smečno pojede do Slaného linka 608 začínající na Autobusovém nádraží a vedená přes Rozdělov. Tu do Smečna doplní také linky 330 a 607 přes Libušín. Doplňkové spojení mezi Kladnem a Slaným nabídne linka 617 vyjíždějící od kladenského vlakového nádraží přes Vinařice, Libušín a Smečno s pokračováním do Velvar a Mělníka.

Ostatní regionální linky

Spolu s integrací Kladenska bude do systému PID zapojeno také několik dalších regionálních linek. Stávající linka 306 ze Zličína do Jenče bude nově propojena s linkou 626 (bez nutnosti přestupu), která nahradí dnešní linku A26 vedenou přes Dobrovíz a Hřebeč nebo Přítočno do Kladna a v úseku mezi Jenčí a Hostouní nahradí také dnešní spoje linky 306. Dnešní linka 319 bude prodloužena o školní spoje linky A28 do Unhoště. Linka 323 v trase Praha, Nádraží Veleslavín – Koleč (náhrada za linku A23) doplní linku 322 v Kněževsi a Středoklukách pro spojení s metropolí. Spojení mezi Okoří a Kladnem zajistí jednak prodloužená linka 350, vedená k obchodnímu centru OAZA, a také linka 624 nahrazující dnešní linku A52. Linka 620 nahradí dnešní linku A50 mezi Kladnem a Kralupy nad Vltavou. Nová linka 621 mezi Kladnem a Velvary nahradí dnešní linky A48, 220060 a 220084. V Zákolanech doplní linku 323 ve směru na Prahu také nově trasovaná linka 456 ze Slaného přes Zákolany a Holubice do Libčic nad Vltavou, kde bude možné přestoupit na vlak do Prahy. Noční linka 954 bude prodloužena z Okoře do Velkých Číčovic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…