ŘSD: Pravidelné koordinační schůzky v Ústeckém kraji

23.08.2019 21:28

Setkání zástupců ŘSD ČR, Správy a údržby silnic Ústeckého kraje a policie s představiteli krajské samosprávy mají významný přínos nejen pro plánování investičních i neinvestičních akcí v regionu, ale zároveň také tvoří základ vzájemné spolupráce.

ŘSD: Pravidelné koordinační schůzky v Ústeckém kraji
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Poslední pravidelná koordinační schůzka se uskutečnila v sídle krajského úřadu Ústeckého kraje 20. srpna 2019. Za ŘSD ČR byl přítomen ředitel Chomutovské správy Martin Vidimský, vedoucí úseku výstavby Marek Sotona a vedoucí provozního úseku Vít Plechatý. Za Krajský úřad se jednání zúčastnil především náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek a vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jindřich Franěk. Správu a údržbu silnic Ústeckého kraje zastupoval její ředitel Libor Tačner. Svého zástupce měla také dopravní policie.

Hlavním úkolem schůzky byla vzájemná informovanost o plnění plánu oprav a příprava či realizace investičních akcí v kraji. Mezi další body jednání patřilo například řešení nových odstavných míst pro kamiony poblíž průmyslové zóny Triangle, letní údržba, odstraňování problémových bodových závad nebo narůstající problém s odstavenými vraky u silnic. Ředitel chomutovské správy ŘSD ČR Martin Vidimský přítomné informoval o provedeném pasportu silnic I. třídy a prezentoval výsledky čtyřletých oprav. „Ve výborném stavu nyní máme 47 % silnic I. třídy. V dobrém a vyhovujícím stavu 11 %, nevyhovujících také 11 % a v havarijním stavu 31 %. Ročně opravíme v průměru 50 km silnic a počítáme s tím, že během následujících čtyř let se procento silnic I. třídy v havarijním stavu výrazně sníží,“ je přesvědčený Martin Vidimský. Zároveň dodal, že jsou provedené také pasporty protihlukových opatření.

Ve spolupráci se Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje bude jak ŘSD ČR, tak Krajský úřad usilovat o efektivní řešení mimořádných událostí na dálnicích a silnicích I. tříd, kdy bude potřeba rychle reagovat na vyznačení objízdných tras po silnicích nižších tříd ve správě kraje, případně dotčených obcí.

Na jednání byla představena spolupráce ŘSD ČR s Fakultou dopravní při ČVUT ohledně zvyšování bezpečnosti silničního provozu. Zejména chystaná realizace samostatných sjezdů s integrovanou deformační zónou zajímala zástupce dopravní policie.

Koordinační schůzky v letošním roce významně přispěly k tomu, že na území Ústeckého kraje prakticky nedochází ke kolizním situacím v rámci více oprav na jednom místě. „Dokážeme efektivně řešit problémy, které náš kraj z pohledu dopravy trápí. Jsem za tyto schůzky nesmírně rád a doufám, že spolupráce s ŘSD ČR bude takto pokračovat i nadále. Často a rád slýchám, že v Ústeckém kraji máme jedny z nejkvalitnějších silnic v republice. Na tomto renomé však musíme neustále pracovat,“ zkonstatoval jednání náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…