ŘSD: Výstavba kruhových objezdů v Lovosicích začne ještě letos

24.05.2020 17:41

O postupu přípravy dvou okružních křižovatek, které nahradí riziková křížení na silnici I/15, informovali zástupci Ředitelství silnic a dálnic vedení Lovosic a místní Policie ČR.

ŘSD: Výstavba kruhových objezdů v Lovosicích začne ještě letos
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Blíže k zahájení realizace je okružní křižovatka U Kapličky, kde je od poloviny letošního března vydané stavební povolení. „Během června vypíšeme soutěž na zhotovitele. Pokud půjde vše normálně, začne stavba v září a ještě v tomto roce bude dokončena,“ popsal aktuální stav přípravy vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Okružní křižovatka má za cíl přispět ke snížení počtu dopravních nehod na současné křižovatce U Kapličky. Křížení silnic I/15 a III/00817 (Siřejovická ulice) je nyní řešeno nevhodným způsobem. Nerespektování pravidel silničního provozu v tomto přehledném místě způsobilo již řadu střetů, a to i s velmi vážnými následky. Výstavbou okružní křižovatky, která v místě již v minulosti dočasně fungovala, dojde k žádoucímu zpomalení vozidel na hlavní trase. Přitom však bude zachována plynulost dopravy jak na I/15, tak i na vedlejší III/00817, která je ve správě Ústeckého kraje.

Podstatně náročnější okružní křižovatku v místech křížení silnice I/15 s Terezínskou ulicí chce ŘSD zahájit přípravnými pracemi na sklonku tohoto roku. „Vše bude záviset na vydaném stavebním povolení. Pokud půjde vše podle plánu, vysoutěžíme na konci tohoto roku zhotovitele, který zahájí vlastní práce na křižovatce hned na jaře příštího roku,“ zrekapituloval plán přípravy Marek Sotona. Stávající řešení stykové křižovatky nesplňuje požadavky na bezpečnost. Vlivem nevhodného uspořádání křižovatky jsou tam velmi časté dopravní nehody. Na stavbě se bude podílet také město Lovosice, a to výstavbou protihlukové stěny. V současné chvíli se dokončuje majetkoprávní vypořádání, které předchází vydání stavebního povolení.

Starosta Lovosic Milan Dian využil koordinačního setkání také k dotazům ohledně údržby stávajících komunikací ve správě ŘSD ČR na území města. Za jednu z priorit považuje jak vedení města, tak Policie ČR zvýraznění okružní křižovatky na sjezdu z dálnice D8 do Lovosic, kde je nutné co nejdříve instalovat vhodné dopravní značení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…