ŘSD může zahájit výstavbu předposledního chybějícího úseku dálnice D1 Přerov – Lipník nad Bečvou

04.06.2015 14:30

Ředitelství silnic a dálnic neobdrželo v zákonem předepsané lhůtě žádnou námitku proti výsledkům výběrového řízení na výstavbu předposledního chybějícího úseku dálnice D1. Zhotovitelem je firma Skanska a. s.

ŘSD může zahájit výstavbu předposledního chybějícího úseku dálnice D1 Přerov – Lipník nad Bečvou
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Jedná se o velmi důležitou stavbu, která nás přibližuje k úplnému dokončení nejvýznamnější dopravní tepny v České republice. Vyvedením dopravy ze zastavěného území dojde také k zásadnímu zlepšení životního prostředí především ve městech Kroměříž a Hulín a následně i v Přerově,“ konstatuje generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Nabídková cena stavby uchazeče Skanska a.s. činila 2 717 043 775,34 Kč bez DPH, délka záruční doby byla stanovena v maximální výši, tj. 120 měsíců.

Dílčími hodnotícími kritérii byla „nabídková cena stavby“ (s váhou 90 %) a „délka záruční doby“ (s váhou 10 %). Předpokládaná hodnota zakázky byla 4 970 106 000,00 Kč bez DPH.

V nejbližších dnech bude následovat podpis smlouvy s vítězem tendru a předání staveniště. Přípravné práce se rozběhnou s počátkem července a faktické zahájení prací bude následovat. Doba výstavby celého úseku jsou čtyři roky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…