ŘVC: Projekt VD Velký Osek bude slavnostně dokončen

16.05.2016 10:06

Projekt „VD Velký Osek, modernizace plavební komory“ bude slavnostně ukončen ve čtvrtek 19. května 2016. Jedná se o poslední plavební komoru, završující 20letý program užívání osvědčené technologie prefabrikovaných stěn modernizovaných plavebních komor na Labi.

ŘVC: Projekt VD Velký Osek bude slavnostně dokončen
Foto: rvccr.cz
Popisek: Ředitelství vodních cest ČR - logo

Plavební komory Brandýs nad Labem a Velký Osek patřily mezi poslední dosud nemodernizované plavební komory na Labi. Završil se tak 20letý program postupné modernizace a rekonstrukce více než půl století starých plavebních komor na technickou úroveň a spolehlivost odpovídající nárokům současnosti.

V případě plavební komory Velký Osek práce začaly v září 2014 a na konci roku 2015 byly dokončeny. Zahrnovaly zejména kompletní odbourání původních, zcela degradovaných betonových zdí plavební komory a jejich náhrada novými, s povrchem z prefabrikátů. Vyměnila se horní poklopová vrata pro přímé plnění a všechny ovládací a řídící technologie.

Projekt byl financován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

13:04 Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

Jihomoravský kraj, skrze svou zřizovanou organizaci VIM, vyhlásil sběr nominací do školských rad od …