RWE sloučila obchodní společnosti do RWE Energie

12.01.2014 14:46

Skupina RWE dokončila konsolidaci svých aktivit v České republice. K 1. lednu 2014 sloučila společnosti Jihomoravská plynárenská, Severomoravská plynárenská, Východočeská plynárenská a RWE Key Account CZ do společnosti RWE Energie. RWE tak od začátku roku zajišťuje dodávky zemního plynu a elektřiny pro 1,8 milionu svých zákazníků pouze prostřednictvím společnosti RWE Energie.

RWE sloučila obchodní společnosti do RWE Energie
Foto: red
Popisek: RWE

Na společnost RWE Energie přešla všechna práva a povinnosti fúzovaných společností. Pro naše zákazníky se prakticky nic nemění a tuto skutečnost fakticky vůbec nepocítí. Řadu let totiž vystupujeme vůči celému trhu jednotně pod značkou RWE,“ uvedl Tomáš Varcop, CEO společnosti RWE Energie.

RWE Energie k 1. lednu změnila také právní formu podnikání z akciové společnosti na společnost s ručením omezeným. Firma nově sídlí v Limuzské ulici v Praze 10, stejně jako RWE Česká republika, řídicí společnost skupiny. RWE Energii řídí dva jednatelé – Tomáš Varcop (CEO) a Zbyněk Solecký (CFO).

„Fúzí regionálních obchodních společností jsme završili dlouhodobý projekt konsolidace aktivit RWE v Česku. Cílem změn bylo zvýšení naší efektivity a konkurenceschopnosti. Podařilo se nám snížit počet společností RWE na českém trhu ze dvou desítek na polovinu. Současně jsme výrazně zjednodušili organizační strukturu skupiny, abychom mohli lépe a rychleji reagovat na situaci na trhu,“ řekl Martin Herrmann, předseda představenstva RWE Česká republika.

Veškeré aktivity RWE v České republice jsou nyní koncentrovány do čtyř hlavních oblastí: výroba elektrické energie a tepla a CNG projekty spadají pod RWE Energo, skladování zemního plynu zajištuje RWE Gas Storage, distribuce plynu spadá pod RWE Grid Holding a obchod s energiemi a jejich dodávky konečným zákazníkům zajišťuje RWE Energie. Celou skupinu řídí společnost RWE Česká republika.

Skupina RWE v ČR zajištuje dodávky zemního plynu, elektřiny a služby virtuálního operátora pro 1,8 milionu konečných zákazníků (RWE Energie), provozuje 64 tisíc kilometrů distribučních sítí (RWE Grid Holding), provozuje 6 podzemních zásobníků plynu o kapacitě 2,7 mld. m3 (RWE Gas Storage) a vyrábí teplo a elektřinu v 28 provozech (RWE Energo). Skupinu, která zaměstnává 4.300 lidí, řídí společnost RWE Česká republika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…