Radní města Prostějova a Olomouckého kraje jednali o severním obchvatu

12.11.2015 9:30

Výkupy pozemků pro tzv. severní obchvat města Prostějova, Národní olympijské centrum nebo řešení odpadové problematiky v kraji. To byla stěžejní témata společného jednání Rady města Prostějova a Olomouckého kraje, které se uskutečnilo začátkem tohoto týdne v Prostějově.

Radní města Prostějova a Olomouckého kraje jednali o severním obchvatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

„Shodli jsme se na tom, že řešení výkupů pozemků pro severní obchvat Prostějova je prioritou jak pro město, tak pro kraj. Obchvat přijde celkem na 400 milionů korun, z toho částka potřebná na výkupy je alokována v rámci projektu ITI do roku 2018. Aktuálně zbývá vykoupit 118,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.
Národní olympijské centrum je společným projektem Olomouckého kraje, města Prostějova a společnosti TK Plus.

"Ministerstvo školství tento pilotní projekt považuje za jeden z nejlépe připravených a my čekáme, až se na něj objeví peníze schválené ve státním rozpočtu. Pak bude možné zabývat se také investiční částí a financováním provozu," pokračoval Rozbořil.

„Poslední významnou oblastí, kterou jsme diskutovali, bylo téma odpadového hospodářství v kraji, nikoliv ovšem vznik spalovny,“ uzavřel hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

„Pan hejtman v podstatě shrnul vše důležité, k obchvatu bych snad jen dodala, že pozemky na severní obchvat nebude vykupovat pouze Olomoucký kraj, vstupovat do toho bude i město Prostějov, které bude určité pozemky vykupovat pro své potřeby,“ potvrdila primátorka města Prostějova Alena Rašková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…