Rákosníček má vůz s číslem 369, přispěla naň i Skupina ČEZ

27.07.2012 12:29

Nový Renault Kangoo slouží potřebám Mateřského centra Rákosníček v Děčíně. Stalo se tak poté, co 26. července ředitelky tohoto občanského sdružení Lucie Hašková a Zuzana Turčeková převzaly klíčky od vozu z rukou Ireny Petráskové ze společnosti Kompakt. Na nákup auta přispěla nemalou měrou i Skupina ČEZ.

Rákosníček má vůz s číslem 369, přispěla naň i Skupina ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Samozřejmě jsme Skupině ČEZ i ostatním vděčni za podporu, díky níž máme nové vozidlo.  Bude mít univerzální upotřebení v rámci provozu našeho mateřského centra. Poslouží i ke  spojení s našimi dalšími zařízeními ve městě a co je hlavní, do budoucna chceme zkusit rozvoz dětí,“ shodují se obě ženy z výkonného týmu Rákosníčka.

Miroslav Káninský k tomu dodal, že jeho společnost dlouho hledala cestu, jak pomáhat sociálně potřebných, protože sama by nedokázala všechny uspokojit. „Před sedmnácti lety se tak zrodil nápad prostřednictvím reklamy zajišťovat pro dětské domovy, ústavy sociální péče, domovy důchodců, diakonie a další podobné organizace takzvané sociální automobily. Jsme rádi, že právě Skupina ČEZ patří mezi jednoho z největších a hlavně pravidelných přispěvovatelů, a to napříč celou republikou.“

Renault Kangoo má pořadové číslo 369. Tolik už jich společnost Kompakt v rámci celorepublikového sociálního projektu během šestnácti let předala.

Jen v severočeském regionu tak během posledních sedm let již Skupina ČEZ podpořila nákup tohoto vozu pro Ústav sociální péče Brtníky na Šluknovsku, Ústav sociální péče Děčín - Horní Žleb, Ústav sociální péče Liběšice na Litoměřicku, Domov důchodců v Bystřanech u Teplic či Dětský domov v České Kamenici, Diakonii v Litoměřicích, Ústav sociální péče Kamarád – LORM v Žatci, Centrum sociálních služeb v Děčíně, Speciální školu v Teplicích v Trnovanské ulici, Dětský domov v Dlažkovicích, Městskou pečovatelskou službu s denním stacionářem v Lounech.

Konkrétně v roce 2011 získaly vozidlo Domovy pro osoby se zdravotním postižením v Olešce – Kamenici na Děčínsku a Dětský domov a Školní jídelna v Chomutově. V letošním roce již Renault Kangoo slouží potřebám Sociálních služeb města Litoměřice, nejnovějším „zářezem“ je pak právě mateřské centrum Rákosníček v Děčíně.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.