Reakce Jaromíra Soukupa na pozvání do České televize

08.03.2018 14:30

Ředitel Skupiny Barrandov Jaromír Soukup děkuje za pozvání řediteli České televize Petru Dvořákovi a sděluje drobné podmínky, za kterých toto pozvání přijme. V rámci zachování důstojnosti a zajištění sledovanosti debaty souběžně nabízí, aby se odehrála na platformě TV Barrandov.

Reakce Jaromíra Soukupa na pozvání  do České televize
Foto: TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v diskusním pořadu Aréna

Ve středu 7. 3., krátce po odvysílání pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa, který se zčásti opět věnoval hospodaření České televize a navazujícím tématům, pozval generální ředitel České televize Petr Dvořák prostřednictvím twitterového účtu této instituce generálního ředitele Skupiny Barrandov a moderátora uvedeného pořadu k diskusi o hospodaření ČT a celkovému „probrání“ tématu v pořadu Devadesátka ČT 24.

Jaromír Soukup pozvání kvituje s povděkem a v reakci na něj poskytuje i následující komentář: „Přijdu nesmírně rád, jen co Česká televize zveřejní v registru smluv smlouvy s dodavateli, v plném znění a bez zbabělého začerňování, týkající se výroby všech seriálů, filmů, nákupů hotových pořadů ze zahraničí i tuzemska a nákupů sportovního obsahu a smluv s cestovními kancelářemi. Zejména je naprosto nezbytné zveřejnit všechny smlouvy, kde je jako kreativní producent uveden Jan Maxa, a to vzhledem k jeho zcela bezprecedentnímu konfliktu zájmů.

Jinak s veškerým respektem k nutnosti tutlat de facto vše, co se hospodaření veřejnoprávní televize týká, uvádím, že není možné se na takovou debatu s panem Dvořákem připravit, stejně jako pro koncesionáře není možné se v zásadě cokoli o hospodaření instituce, kterou řídí, dozvědět. V současné době můžeme rovnocenně vést debatu o správnosti sestavení účetní závěrky a o auditorské zprávě, což je vzhledem k mému právnickému vzdělání a platné licenci daňového poradce možné, nicméně vzhledem k absenci podobného vzdělání u pana Dvořáka by taková debata byla zjevně nevyrovnaná. Co jednotlivé položky tvoří, ví v zásadě jen pan Dvořák, koncesionáři včetně mě nikoliv. Poté se můžeme bavit o smyslu veřejnoprávních médií, novinářské svobodě a o počasí a blížícím se jaru.

Já potom skutečně milerád přijdu, jen bych se teď coby oponent cítil úplně stejně jako koncesionář – zájemce o informace, který bezradně zírá na začerněnou smlouvu a má se o jejím obsahu bavit se signatářem smlouvy, který ji z nějakého důvodu sám začernil. Čili na případné setkání se za výše uvedených podmínek moc těším a jen prosím o zvážení platformy, na jaké se potkáme. V pořadu, na který se de facto nikdo nedívá, mi to vzhledem k závažnosti tématu připadá poněkud nedůstojné.“

Generální ředitel skupiny Barrandov tím naráží na fakt, že pořad Devadesátka se od svého uvedení potýká s mimořádným nezájmem diváků a i přes drobné zlepšení v letošním roce se jeho sledovanost počítá pouze v pětimístných cifrách.

Sledovanost Kauz Jaromíra Soukupa je v průměru trojnásobná, u exponovaných dílů i vyšší, a Skupina Barrandov může panu Dvořákovi pro konfrontaci s panem Soukupem nabídnout i formáty s pěti- a vícenásobnou sledovaností, než je právě Devadesátka ČT 24.

V této souvislosti Skupina Barrandov připomíná generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi, že byl v dostatečném předstihu před vypuknutím celé „přestřelky“ zván do pořadu Duel Jaromíra Soukupa. Pan ředitel si dal předložit odvysílané epizody a na pozvání nijak nereagoval.

Tématu hospodaření ČT se bude publicistika médií Skupiny Barrandov samozřejmě i nadále věnovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…