Reakce televize Barrandov na nepravdivé informace v médiích

31.01.2018 23:00

Televize Barrandov se důrazně ohrazuje proti tvrzení médií, že by se jakýmkoli způsobem podílela na přípravě předvolební kampaně nebo měla jiný obchodní vztah s politickou stranou SPD nebo agenturami, které pro tuto politickou stranu v rámci kampaně pracovaly.

Reakce televize Barrandov na nepravdivé informace v médiích
Foto: TV Barrandov
Popisek: TV Barrandov

Jednou z klíčových hodnot televize Barrandov je důsledné dodržování naprosté politické nezávislosti a absolutní korektnosti. Propojování televizní skupiny Barrandov stejně jako dalších firem patřících do vlastnické skupiny Jaromíra Soukupa s agenturami, které se podílely na předvolební kampani pro SPD Tomia Okamury, je zavádějící a lživé.

Televize Barrandov také důrazně popírá, že by pan Radomír Pekárek či pan Jan Fulín měli jakýkoli vliv na obsahovou podobu televize Barrandov nebo že by měli jakýkoli obchodní vztah s touto stanicí. Oba pánové pracovali pro tuto televizní skupinu ještě předtím, než ji v roce 2013 koupil současný majitel Jaromír Soukup.

„Tyto skutečnosti lze velmi snadno ověřit i ve veřejně dostupných zdrojích, jako je například obchodní rejstřík, provozovaný Ministerstvem spravedlnosti České republiky. Z údajů v něm uvedených musí být i začínajícímu novináři patrné, že Jan Fulín byl v představenstvu této televize v roce 2005, tedy prokazatelně osm let předtím, než ji převzal mediální dům Empresa Media, jehož jsem vlastníkem. Jakoukoli obchodní spolupráci s politickými stranami i do budoucna vylučuji,“ okomentoval situaci generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…