Ředitel Správy uprchlických zařízení MV ocenil zástupce spolupracujících měst a obcí

28.04.2018 14:27

Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra uspořádala 26. dubna již počtvrté setkání zástupců Ministerstva vnitra a měst a obcí, na jejichž území se nacházejí střediska SUZ MV. Ředitel SUZ MV Pavel Bacík na setkání ocenil představitele místních samospráv a poděkoval jim za vstřícnost a spolupráci při plnění úkolů SUZ MV spojených s naplňováním migrační a azylové politiky České republiky.

Ředitel Správy uprchlických zařízení MV ocenil zástupce spolupracujících měst a obcí
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Ředitel Správy uprchlických zařízení MV ocenil zástupce spolupracujících měst a obcí

„Tato setkání organizujeme pravidelně od roku 2016, a i podle ohlasů ze strany zástupců jednotlivých obcí je považuji za velice přínosnou a inspirativní pro naši práci. Hlavním cílem těchto setkání je posilovat povědomí a informovanost o migrační a azylové problematice nejen na celostátní úrovni, ale zejména ve vztahu k našim zařízením. Také díky tomu se nám společně daří předcházet šíření zkreslených informací, které se čas od času v souvislosti s naší činností objevují. Jsem rád, že tato setkání vedou k posílení spolupráce s obcemi, které považujeme za jedny z našich nejdůležitějších partnerů,“ uvedl ředitel Pavel Bacík.

Na již tradiční setkání přijali pozvání představitelé Havířova, Ústí nad Labem, Zastávky, Bělé pod Bezdězem, Brna-Židenic a Jaroměře.

Akce v historické budově Muzea Policie ČR se kromě představitelů SUZ MV a místních samospráv zúčastnili i první náměstek ministra vnitra pro řízení sekce vnitřní bezpečnosti a policejního vzdělávání Jiří Nováček, ředitelka odboru azylové a migrační politiky MV Pavla Novotná, ředitel odboru bezpečnosti a prevence kriminality MV David Chovanec, ředitel odboru prevence kriminality MV Michal Barbořík a jeho zástupce Tomáš Koníček a plk. Miloslav Smetana, vedoucí OPVS Ředitelství služby cizinecké policie.

„Ministerstvo vnitra si uvědomuje, jak důležitá je spolupráce s obcemi. Chci Vám poděkovat, že jste s námi našli společnou řeč. A chci slíbit, že Vás budeme podporovat ve Vašem pragmatickém přístupu k řešení migračních problémů,“ pronesl k přítomným zástupcům obcí první náměstek ministra vnitra Jiří Nováček.

Zástupci ministerstva vnitra přítomné starosty informovali o aktuální situaci v oblasti migrace a azylové politiky České republiky v kontextu celé Evropy, nebezpečí fake news a činnosti Centra pro boj s terorismem a hybridními hrozbami a v neposlední řadě také o dotačním programu ministerstva vnitra daným obcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…