Ředitel strakonické nemocnice se stal Manažerem roku ve zdravotnictví 2015

27.11.2015 11:12

Jihočeské zdravotnictví slaví jeden úspěch za druhým. Poté, co byly zveřejněny výsledky celostátní soutěže Nemocnice ČR 2015, v níž zvítězila Nemocnice České Budějovice, a. s., a oceněny byly i Nemocnice Prachatice, a. s., a Nemocnice Český Krumlov, a. s., přichází další cena pro strakonickou nemocnici.

Ředitel strakonické nemocnice se stal Manažerem roku ve zdravotnictví 2015
Foto: archiv nemocnice
Popisek: Ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala se stal Manažerem roku ve zdravotnictví 2015 (druhý zleva).

Její ředitel MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA byl zvolen Manažerem roku ve zdravotnictví 2015.

V soutěži, kterou letos prvním rokem vyhlásily Unie zaměstnavatelských svazů ČR, ministerstvo zdravotnictví a Hospodářská komora ČR, se hodnotil komplexní stav zdravotnického zařízení, jeho historie a rozvoj.

„Rok 2015 je po dlouhých letech stěhování a přestaveb ve strakonické nemocnici konečně rokem klidnějším, kdy jednotlivá oddělení jsou už z devadesáti procent usazena ve svých definitivních prostorách. Nemocnice je z hlediska hotelových služeb i přístrojového vybavení na evropské úrovni. Akciová společnost Nemocnice Strakonice, stejně jako ostatní jihočeské nemocnice, je ekonomicky stabilizována. To vše se odrazilo na dobrých výsledcích tohoto krajského zdravotnického zařízení, a to nejen v rámci soutěže Manažer roku ve zdravotnictví,“ uvedl Tomáš Fiala.

Podle něho bude největší výzvou do budoucích let hledání kvalifikovaných pracovních sil a ve spolupráci s Jihočeským krajem nalezení zdrojů k pořízení nukleární magnetické rezonance – přístroje, který se lidově nazývá „tunel“.

„Ve strakonické nemocnici jsem se narodil, oba rodiče jsou lékaři, takže jsem zde trávil útlé dětství včetně jejich pohotovostních služeb. Pak jsem se před třiatřiceti lety stal pediatrem. Nemocnice mi přirostla k srdci, dobře ji znám a znám i hodně spolupracovníků. Ta konkrétnost, blízkost a otevřenost mi v komunikaci s nimi pomáhá,“ řekl Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …