Ředitelkou Státního fondu rozvoje bydlení byla jmenována Eva Helclová

18.09.2017 18:22

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová jmenovala novou ředitelku SFRB. Stala se jí JUDr. Ing. Eva Helclová, která v čele Fondu vystřídá Ing. Františka Hadáčka. „Panu Františkovi Hadáčkovi děkuji za dosavadní kvalitní vedení našeho Fondu a odvedenou práci,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ředitelkou Státního fondu rozvoje bydlení byla jmenována Eva Helclová
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Eva Helclová se na post ředitelky SFRB vrací po ukončení rodičovské dovolené. „Považuji SFRB za důležitý nástroj politiky bydlení a těší mne, že se mohu zapojit do procesu jeho zásadní proměny, kterou nedávno avizovalo MMR. Je třeba maximálně využít jeho možností a usnadnit realizaci investičních projektů v obcích. “

Eva Helclová (*1981) působila od roku 2010 na MMR jako ředitelka odboru bytového práva, analýz a metodického řízení SFRB a do roku 2011 vykonávala funkci ředitelky odboru politiky bydlení Ministerstva pro místní rozvoj. Dlouhodobě se tedy zabývá politikou bydlení, tvorbou právních předpisů a analýz v oblasti bytové politiky, včetně oblasti sociálních aspektů bydlení.

Ředitelkou SFRB se stala v roce 2014. SFRB je důležitým nástrojem podpory rozvoje bydlení, podporuje výstavbu bytů, ať financovanou obcemi či soukromými investory, přispívá k opravám a modernizaci bytového fondu a výstavbě technické infrastruktury. Svojí činností pomáhá k naplňování cílů politiky bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů.

K plnění úkolů užívá finanční zdroje v souladu s § 3 zákona č. 211/2000 Sb., o Státním fondu rozvoje bydlení a v souladu s nařízením vlády, kterým jsou stanoveny podmínky poskytování státní podpory bydlení podle jednotlivých programů. V rámci těchto programů poskytuje Fond finanční prostředky především formou úvěrů na podporu bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů a za tímto účelem sjednává smlouvy s obcemi i s jednotlivými příjemci podpory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…