Ředitelství silnic a dálnic: Starosta Litoměřic ocenil kvalitní spolupráci se silničáři

16.09.2019 10:02

Vedení chomutovské Správy ŘSD navštívilo v rámci série koordinačních schůzek také litoměřickou radnici. Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč ocenil zejména kvalitní spolupráci se silničáři, za kterou hned v úvodu poděkoval.

Ředitelství silnic a dálnic: Starosta Litoměřic ocenil kvalitní spolupráci se silničáři
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Ředitel Chomutovské správy Martin Vidimský zástupcům města z odboru dopravy a úřadu územního plánování představil chystané investiční akce v Litoměřicích a nejbližším okolí. Pro město je z hlediska dopravy zásadní východní obchvat, který by ulevil přetíženému centru od tranzitní dopravy na silnici I/15. „Na stavbu máme zpracovaný dopravní model a připravujeme zadání na zpracování technicko-ekonomické studie. O dalším postupu přípravy rozhodne právě výsledek studie,“ informoval vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Ředitel chomutovské správy poukázal na to, že navazující příprava obchvatu v intravilánu bude vyžadovat nadstandardní spolupráci města a ŘSD.

Vedení chomutovské Správy městské zastupitele dále informovalo o postupu přípravy dálnice D7, Kladrubské spojky na silnici I/13 a nedalekého obchvatu Liběšic na silnici I/15.

Smyslem koordinačních schůzek je zároveň sladit požadavky měst a obcí. „Naším velkým dopravním problémem je v současné chvíli oblast kolem nákupního centra Na Soutoku v Želetické ulici, kterou prochází silnice I/15. Ve špičkách se tato oblast stává prakticky neprůjezdnou. Chtěli bychom najít řešení, jak situaci zlepšit,“ upozornil na místní problém starosta Litoměřic. Správa Chomutov v této souvislost připraví kapacitní posouzení a návrh řešení.

Vedoucí provozní úseku Správy Chomutov Vít Plechatý následně představil plán oprav v okrese a ujistil zastupitele, že pravidelná údržba komunikací ve správě státu je smluvně zajištěna. Starosta kvitoval stav státních komunikací ve městě. „Snažíme se, aby i městské komunikace v naší správě byly v perfektním stavu. Proto jsme investovali do naší technické správy,“ dodal Ladislav Chlupáč.

Zajímavým tématem pro zastupitele byla také stručná prezentace procesu přípravy oprav – od diagnostiky přes projekt až k samotné realizaci.

Na závěr schůzky se ředitel Správy Chomutov a starosta Litoměřic shodli na oboustranném prospěchu koordinačních schůzek a na jejich frekvenci alespoň 2x za rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …