Ředitelství silnic a dálnic: Začíná oprava silnice I/13 u tepelné elektrárny Prunéřov

28.03.2020 21:38

Z důvodu kompletní opravy komunikace byl omezen průjezd na dvoukilometrovém úseku silnice I/13 u tepelné elektrárny Prunéřov. Komunikace je kvůli velké intenzitě automobilové dopravy v nevyhovujícím stavu.

Ředitelství silnic a dálnic: Začíná oprava silnice I/13 u tepelné elektrárny Prunéřov
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Jedná se o dopravně velmi silně zatížený úsek na trase Chomutov – Klášterec nad Ohří, který po provedeném diagnostickém průzkumu vykazuje nevyhovující skladbu konstrukce a nehomogenitu krytu vozovky. Opravu plánovalo ŘSD ČR provést již na podzim loňského roku, vzhledem k nové vyhlášce o odpadech (PAU), která mimo jiné zavádí laboratorní zkoušky vytěženého materiálu, však došlo k posunutí termínu opravy až na jaro letošního roku. Předběžný termín dokončení opravy komunikace v předmětném úseku je 23. 5. 2020.

Rekonstrukce směrově nerozdělené komunikace I/13 v provozním staničení km 38,786–40,746 začíná před křižovatkou s komunikací III/1981 a končí před křižovatkou s komunikací III/01328 a III/22318.

Během opravy komunikace bude v denní pracovní dobu provoz řízen náležitě poučenými a označenými osobami, po skončení denní pracovní doby provoz bude řízen kyvadlově přechodnou semaforovou soupravou. Na základě vypracovaného dopravně-inženýrského opatření je oprava rozdělena do celkem osmi etap, ve kterých budou po částech opraveny oba jízdní pruhy komunikace.

Na přání Dopravního inspektorátu Chomutov nebylo uvažováno s objízdnou trasou po souběžné silnici kolem elektrárny Prunéřov (EPRU) – komunikace nemá požadované kapacitní parametry pro bezpečné převedení veškeré dopravy ze silnice I. třídy. Navíc během oprav dojde k částečnému omezení provozu v jedné z křižovatek na silnici I/13 vedoucích na souběžnou komunikaci. Tím je využívání této trasy jako objízdné zcela vyloučeno v průběhu všech etap.

V rámci opravy dojde k odstranění stávající vozovky, která bude nahrazena novým asfaltovým souvrstvím. V celé délce úseku budou po obou stranách doplněny chybějící nezpevněné krajnice. V případě mostu ev. č. 13-023 dojde k výměně obrusné vrstvy. Stávající odstavné asfaltové plochy ve staničení km 0,240–0,300 a km 1,868–1,920 budou rovněž opraveny. Podél komunikace již bylo na podzim loňského roku zahájeno čištění příkopů včetně propustků a propustků pod sjezdy k okolním nemovitostem. Dokončení čištění je plánováno v průběhu opravy komunikace.

V polovině dubna tohoto roku ŘSD ČR zahájí ještě opravu přibližně 3,3 km dlouhého úseku komunikace I/13 mezi Prunéřovem a obcí Zelená, která potrvá přibližně dva měsíce.

Data o stavbě:

Název stavby: I/13 Prunéřov, oprava komunikace
Místo stavby: Silnice I/13 u elektrárny Prunéřov (staničení km 38,786–40,746)
Okres: Chomutov, kraj: Ústecký
Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR
Zhotovitel: SILNICE GROUP a.s., Na Florenci 2116/15, 110 00 Praha 1, IČ: 622 42 105
Termín: 23. 3. – 23. 5. 2020 (předpoklad)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…