Ředitelství silnic a dálnic: Zahájení výstavby dálnice D7 u Panenského Týnce

17.09.2019 21:44

Hlavní silniční tah D7 Praha – Chomutov – hranice se Spolkovou republikou Německo umožní po přestavbě rychlé a hlavně kapacitní spojení českého vnitrozemí s oblastí Saské Kamenice a návazně se státy Evropské unie.

Ředitelství silnic a dálnic: Zahájení výstavby dálnice D7 u Panenského Týnce
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Mezi Prahou a Slaným je již dálnice D7 vybudována. V úseku od hranic Středočeského a Ústeckého kraje po Postoloprty byly v minulých letech na silnici I/7 vybudovány v polovičním čtyřpruhu obchvaty Panenského Týnce, Chlumčan, Loun a Postoloprt.

„Vzhledem k vysokému nárůstu zejména kamionové dopravy již stávající silnice I/7 kapacitně nedostačuje a nesplňuje požadavky na plynulost a bezpečnost provozu. Nevyhovující je zejména šířkové uspořádání a úrovňové křížení s ostatními komunikacemi. Silnici I/7 od Slaného po Chomutov tedy postupně přebudujeme na čtyřpruhovou dálnici D7.  Hned v příštím roce zahájíme výstavbu dalších dvou úseků, a to u Loun a u Chlumčan“, uvedl při zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Důvodem přestavby silnice I/7 je také zajištění dopravní obslužnosti průmyslových zón u  Mostu, Loun a  Postoloprt a  zejména strategické průmyslové zóny Žatec-Triangle vybudované v prostoru bývalého vojenského letiště, jedné z  největších v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…