Ředitelství silnic a dálnic dokončilo s předstihem stavbu mostu na dálnici D10 u obce Svémyslice

15.09.2017 11:59

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo 12. září s výrazným předstihem stavbu „D10 – most přes strouhu pod obcí Svémyslice“, která je umístěna v nevytíženějším úseku stávající dálnice D10 mezi exity Radonice a Zápy.

Ředitelství silnic a dálnic dokončilo s předstihem stavbu mostu na dálnici D10 u obce Svémyslice
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Stavba byla dokončena v termínu, který byl zkrácen o 18 dní oproti stanovenému harmonogramu. Zkrácení termínu bylo dosaženo důslednou koordinací postupů ze strany správce stavby, zhotovitele stavby a provozovatele plynovodu. Tímto opatřením bylo dosaženo odstranění všech dopravních omezení a celý úsek je nyní již zcela průjezdný.

V rámci stavby se jednalo o dva mosty ve čtyřproudém uspořádání dálnice D10, tj. celkem čtyři mostní objekty. Pod dvěma z mostních objektů se nachází páteřní plynovody NET4GAS, které mají velmi přísné požadavky na ochranu, práci v ochranném pásmu a odstávky provozu. U všech mostů došlo k úplné demolici a výstavbě nových objektů.

Technickým opatřením na nově vybudovaném pravém mostním objektu v roce 2016 bylo dosaženo potřebné šířky pro uspořádání dopravy v režimu 2+2 jízdní pruhy. Toto opatření zajistilo v letošní stavební sezóně výrazné zlepšení dopravní situace během probíhajících prací.

Dálnice D10 je součástí české páteřní dálniční sítě, která propojuje naše hlavní město s Mladou Boleslaví a dále s Libereckým krajem.

Data o stavbě:
Zhotovitel: SaM – silnice a mosty a.s., Česká Lípa
Provozovatel plynovodu: NET4GAS a.s.
Cena stavby dle smlouvy: 52 mil. Kč (bez DPH)
Termín realizace: 05/2016 – 09/2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…