Ředitelství silnic a dálnic dokončilo s předstihem stavbu mostu na dálnici D10 u obce Svémyslice

15.09.2017 11:59

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo 12. září s výrazným předstihem stavbu „D10 – most přes strouhu pod obcí Svémyslice“, která je umístěna v nevytíženějším úseku stávající dálnice D10 mezi exity Radonice a Zápy.

Ředitelství silnic a dálnic dokončilo s předstihem stavbu mostu na dálnici D10 u obce Svémyslice
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Stavba byla dokončena v termínu, který byl zkrácen o 18 dní oproti stanovenému harmonogramu. Zkrácení termínu bylo dosaženo důslednou koordinací postupů ze strany správce stavby, zhotovitele stavby a provozovatele plynovodu. Tímto opatřením bylo dosaženo odstranění všech dopravních omezení a celý úsek je nyní již zcela průjezdný.

V rámci stavby se jednalo o dva mosty ve čtyřproudém uspořádání dálnice D10, tj. celkem čtyři mostní objekty. Pod dvěma z mostních objektů se nachází páteřní plynovody NET4GAS, které mají velmi přísné požadavky na ochranu, práci v ochranném pásmu a odstávky provozu. U všech mostů došlo k úplné demolici a výstavbě nových objektů.

Technickým opatřením na nově vybudovaném pravém mostním objektu v roce 2016 bylo dosaženo potřebné šířky pro uspořádání dopravy v režimu 2+2 jízdní pruhy. Toto opatření zajistilo v letošní stavební sezóně výrazné zlepšení dopravní situace během probíhajících prací.

Dálnice D10 je součástí české páteřní dálniční sítě, která propojuje naše hlavní město s Mladou Boleslaví a dále s Libereckým krajem.

Data o stavbě:
Zhotovitel: SaM – silnice a mosty a.s., Česká Lípa
Provozovatel plynovodu: NET4GAS a.s.
Cena stavby dle smlouvy: 52 mil. Kč (bez DPH)
Termín realizace: 05/2016 – 09/2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…