Ředitelství silnic a dálnic podepsalo smlouvu na první část prací modernizace D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem

12.05.2019 11:54

Ředitelství silnic a dálnic podepsalo smlouvu na první část prací v rámci modernizovaného úseku dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Práce mohou začít bezodkladně.

Ředitelství silnic a dálnic podepsalo smlouvu na první část prací modernizace D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Po odstoupení ŘSD ČR od smlouvy s původním zhotovitelem (sdružení TGS JOINT VENTURE zastoupeného spol. GEOSAN GROUP a.s.) byla stavba „D1 modernizace - úsek 12, EXIT 90 Humpolec - EXIT 104 Větrný Jeníkov“ zanechána v rozestavěném stavu. Zejména z důvodu silně opotřebovaného a částečně nefunkčního systému odvodnění dálnice (kanalizace i drenáže) v úseku 91,240 – 94,100, nefunkční drenáže ve středním dělicím pásu dálnice v úseku cca 94,100 – 97,800 a havarijního stavu vozovky velké částí daného úseku dálnice přistoupilo ŘSD ČR bezodkladně k výběru nového zhotovitele.

S ohledem na naléhavost byla stavba „D1 modernizace - úsek 12, EXIT 90 Humpolec - EXIT 104 Větrný Jeníkov“ rozdělena. Práce, které budou provedeny v letošním roce na dálnici, byly soutěženy ve zkráceném výběrovém řízení. K podání nabídky bylo vyzváno celkem 7 firem, které se již účastnily modernizace D1 na ostatních úsecích, kde provedly kvalitní práci. S nabídkou 640 mil. Kč (bez DPH) zvítězila společnost Skanska.

Během letošní stavební sezóny budou provedeny následující práce:

- Nezbytné opravy před modernizací

- Práce ve středním dělícím pásu v km 91,210 – 98,000

- Modernizace levého jízdního pásu km 98,000 – 104,817

Další práce budou soutěženy v rámci standardního výběrového řízení:

Dostavba nadjezdu na sil. III. třídy mezi obcí Bystrá a městem Humpolec – probíhá zpracování zadávací dokumentace.

Zbytek stavebních prací (tj. modernizace ¾ rozsahu modernizovaných vozovek dálnice včetně souvisejících prací) – probíhá zpracování zadávací dokumentace, zahájení zadávacího řízení se předpokládá v květnu tohoto roku a zahájení stavebních prací začátkem stavební sezóny roku 2020. Dle předpokladu budou hlavní stavební práce na dálnici D1 v úseku EXIT 90 Humpolec – EXIT 104 Větrný Jeníkov dokončeny v říjnu 2020 s tím, že v první polovině r. 2021 budou probíhat dokončovací práce vyžadující pouze lokální omezení provozu na dálnici.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…