Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo I. etapu stavby I/42 Brno, VMO Žabovřeská a zahajuje výstavbu II. etapy

03.01.2021 21:30

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo ve čtvrtek 17. prosince I. etapu stavby I/42 Brno VMO Žabovřeská a současně zahajuje výstavbu II. etapy. Stavba je součástí Velkého městského okruhu v Brně.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo I. etapu stavby I/42 Brno, VMO Žabovřeská a zahajuje výstavbu II. etapy
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Realizací první a následně druhé etapy tohoto projektu bude odstraněno úzké hrdlo mezi dvěma již vybudovanými úseky – stavbou MÚK Hlinky a VMO Žabovřeská mosty, kde je trasa omezena řekou Svratkou a příkrým skalním svahem Wilsonova lesa.

Stávající silnice je pouze dvoupruhová a je podél ní vedena tramvajová trať. Úzký koridor mezi řekou a skalním masivem v současné době prostorově neumožňuje vést vedle sebe po terénu čtyřpruhovou směrově rozdělenou komunikaci Velkého městského okruhu společně s tramvajovou tratí. Realizací stavby bude umožněna plynulá doprava v  celém severozápadním sektoru města až po výjezd z Husovického tunelu.

„První etapa prací zahrnovala úsek od mimoúrovňové křižovatky Kníničská po Kamenomlýnský most. Došlo zde k rozšíření stávající dvoupruhové komunikace na dělený čtyřpruh, úpravě ramp mimoúrovňové křižovatky, opravě stávajícího silničního mostu a k výměně a doplnění protihlukových opatření. Postavena byla také nová obslužná komunikace a proběhla rekonstrukce tramvajové trati. Navazující druhá etapa zahrnuje vybudování nového tunelu o délce 500 metrů, kam bude nově převedena tramvajová trať. To umožní rozšíření silnice na čtyřpruhové uspořádání, čímž bude odstraněno úzké hrdlo, které v současnosti výrazně snižuje plynulost a tedy i bezpečnost dopravy“, představil obě etapy generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…