Regionální tripartita řešila turismus i přípravy na Sněm HSRM

19.05.2018 17:21

Regionální tripartita řešila turismus i přípravy na Sněm HSRM

Regionální tripartita řešila turismus i přípravy na Sněm HSRM
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Nosným tématem byla tentokrát informace o zahájení turistické sezony v Krušných horách a aktivity zaměřené na cestovní ruch v regionu. Zástupcům regionální tripartity je představila Petra Petrlíková, vedoucí turistického informačního centra Destinační agentury Krušné hory. Letošním společným tématem aktivit Destinační agentury bude Hornická stezka Krušných hor. Aktivity tedy budou směrovány na cíle spojené s hornickou minulostí tohoto regionu.

Téma bylo zvoleno i v souvislosti s plánovaným zápisem hornických památek do seznamu UNESCO. Během roku vyjde i stejnojmenná turistická brožura, objeví se i další trasa pro turisty - motorkáře, která tentokrát povede po rekultivovaných plochách. Připraveny jsou i další aktivity, zaměřené na turisty mimo Stezku Krušných hor, například vznik mobilní aplikace nebo setkání turistických informačních center. „Zahájení turistické sezony se uskuteční v květnu v Podkrušnohorském technickém muzeu, na podzim se s turistickou sezonou rozloučíme v Lesné,“ uvedla vedoucí turistického informačního centra.

Trochu jinou náplň bude mít připravovaná exkurze pro členy hospodářské rady, kterou na září připravuje komise pro cestovní ruch při HSRM. I tentokrát budou mít zájemci šanci prohlédnout si realizované projekty, na jejichž vznik ze svých výzev HSRM v uplynulých letech přispěla.

Podstatnou část květnového jednání regionální tripartity tvořila příprava na červnový Sněm HSRM, kde se mimo jiné budou řešit personální otázky, ale bude se schvalovat i novinka, možnost udělení čestného členství v HSRM některé z osobností případně institucí, které se v minulosti zasloužily o její rozvoj a existenci.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…