Regus: V Ostravě se firmám otevírají nové příležitosti

27.09.2013 17:13

Regus otevírá první business centrum v Ostravě, které je zároveň již šestým centrem v České republice; počet firem využívajících flexibilní pracovní prostory roste.

Regus: V Ostravě se firmám otevírají nové příležitosti
Foto: Regus
Popisek: Regus

Nové business centrum Regus v Ostravě pomůže lokálním a mezinárodním firmám zaměřit se více na příležitosti pro zvýšení obratu ve střední Evropě. Díky své poloze blízko Polska a Slovenska představuje centrum Regus Ostrava vynikající základnu pro firmy plánující vstoupit na mezinárodní trhy. Firmy všech velikostí mohou nyní nově využívat flexibilní pracovní prostory a objevovat možnosti v rostoucích průmyslových odvětvích, jako jsou moderní technologie, informatika a strojírenství.

Nově otevřené ostravské business centrum je již šestým centrem společnosti Regus v České republice. Společnost, která je celosvětově největším poskytovatelem flexibilních pracovišť, nabízí již čtyři atraktivní lokality v Praze a jedno v Brně.

Rostoucí síť společnosti Regus v České republice umožňuje firmám využívat profesionální kanceláře s vysoce kvalitním vybavením, aniž by se musely zavazovat k dlouhodobým pronájmům nebo k fixním nákladům na vlastnictví. Firmy mohou využívat pracovní prostory podle své potřeby po delší či kratší dobu, což eliminuje riziko či obavy spojené s vývojem jejich podnikání.

Podle nejnovějšího vydání Indexu důvěry firem společnosti Regus pro Českou republiku osm z deseti firem v České republice plánuje udržet nebo navýšit počet zaměstnanců během následujících 12 měsíců. Více než polovina (52 %) těchto firem hodlá nabírat více pracovníků z oblasti prodeje a marketingu. Svědčí to o jejich přesvědčení, že nastává správný čas pro růstové strategie.

Avšak vzhledem k tomu, že se důvěra českých firem v ekonomiku nachází pod celosvětovým průměrem, neuvažují tyto firmy o uzavírání dlouhodobých závazků v oblasti pronájmu nemovitostí nebo fixních rozpočtů. V souvislosti s tím využívají firmy flexibilní pracoviště s platbami ve formě operativních nákladů. Zde se mohou zaměřit na rozvoj svého podnikání a flexibilně využívat možností rozšiřování nebo naopak redukce kancelářských prostor v případě změny okolností.

„Od ledna 2010 jsem byl klientem Regus centra v budově Prague City Center,“ říká Bob Camerino, majitel společnosti ITS engineering. „V okamžiku kdy bylo nutné, aby se má firma přesunula do Ostravy, navštívil jsem několik různých prostor. Hned se ukázalo, že nové Regus centrum Ostrava City Center je tou nejlepší volbou. Ředitelka ostravského centra a její tým stejně jako tým společnosti Regus v Prague City Center, zajistili zcela bezproblémové stěhování a převedení našich služeb bez jakéhokoli narušení dodávek služeb našim zákazníkům. Každému, kdo si potřebuje pronajmout kanceláře doporučuji, aby zvážil využívání služeb společnosti Regus.“

„Vezmeme-li v úvahu, že Ostrava je známá jako inkubátor začínajících a malých firem, byla pro nás jasnou volbou,“ říká Ruud Doggen, výkonný ředitel společnosti Regus pro region CEE. „Naše přítomnost zde podpoří podnikatele i  začínající firmy. Pomůže jim s kontrolou a řízením rozpočtů a režijních nákladů, zatímco se budou moci zaměřit na svůj růst a nové příležitosti.“

„Ostrava poskytuje firmám skvělé pobídky pro to, aby zde zahájily své podnikání. Pyšní se též širokou nabídkou talentů. Jsem potěšen, že pracovní prostory společnosti Regus umožní firmám využít všech těchto výhod. Městu navíc pomohou přilákat firmy všech velikostí – od malých a středních podniků až po nadnárodní společnosti,“ dodává R. Doggen.

O centru Regus IQ Ostrava

Business centrum Regus IQ Ostrava nabízí firmám prestižní a stylové prostory v samém centru města poskytující přirozené světlo a zajímavé prostředí. Z nabízeného vybavení lze volit mezi soukromými i velkoprostorovými kancelářemi, obchodními salonky, zasedacími místnostmi, vysokorychlostním připojení WiFi a podporou personálu v několika jazycích. Centrum má dobré silniční a železniční spojení a nabízí výhodnou polohu také z pohledu dostupnosti mezinárodního letiště.

O společnosti Regus

Regus je největším světovým poskytovatelem flexibilních pracovišť s produkty a službami od plně vybavených kanceláří až po profesionální jednací místnosti, obchodní salonky a největší sít videokomunikačních studií na světě. Regus umožňuje lidem pracovat tak, jak jim to nejlépe vyhovuje, ať je to již z domova, na cestách nebo z kanceláře. Klienti jako Google, GlaxoSmithKline a Nokia se připojili ke stovkám tisíc rostoucích malých a středních firem, které těží z outsourcingu svých kanceláří a pracovišť prostřednictvím společnosti Regus, která jim umožňuje zaměřit se na hlavní předmět podnikání.

Více než 1,3 milionu zákazníků denně využívá zařízení společnosti Regus umístěných v 1 500 lokalitách v 600 městech, ve 100 zemích, která umožňují jednotlivcům a společnostem pracovat kdekoliv, jakkoliv a kdykoliv chtějí. Společnost Regus byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze cenných papírů London Stock Exchange. V České republice se nachází pět center společnosti Regus – čtyři v Praze a jedno v Brně. Více informací o společnosti lze nalézt na www.regus.cz.

Předchozí tiskové zprávy, obrázky, obecná fakta a čísla naleznete na tiskovém centru: www.regus.presscentre.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…