Rejstřík trestů uzavřel smlouvu na vytvoření informačního systému evidence přestupků

01.06.2016 19:57

Organizační složka státu Rejstřík trestů dnes podepsala s vítězným uchazečem společností CCA Group a.s. smlouvu na vytvoření nového informačního systému centrální evidence přestupků a zajištění jeho technické podpory.

Rejstřík trestů uzavřel smlouvu na vytvoření informačního systému evidence přestupků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Evidence přestupků bude uvedena do provozu od 1. října a jejím správcem a provozovatelem bude právě Rejstřík trestů. Cílem evidence přestupků je zavedení přísnějšího postihu recidivy vybraných závažnějších druhů přestupků a efektivnější trestání přestupků. Do registru se budou zapisovat zejména přestupky v oblasti ochrany majetku před alkoholismem a jinými toxikomaniemi či přestupky proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a majetku.

Evidenci přestupků mohou využívat zejména správní orgány, které tak získají více informací o deliktním jednání obviněného, což umožní lépe zhodnotit jeho osobnost, a uložit tak adekvátní sankci. Znalosti o přestupkové recidivě budou využitelné i pro programy prevence. Souběh represe a prevence by měl vést k účinnějšímu potírání bagatelní trestné činnosti.

Rejstřík trestů vyhlásil otevřené zadávací řízení na vytvoření informačního systému Evidence přestupků počátkem února. Obdržel dvacet obálek s nabídkami. Po posouzení a vyhodnocení všech nabídek byla vybrána ta s nejnižší nabídkovou cenou. Oproti předpokládané hodnotě veřejné zakázky dojde k úspoře v rozsahu několika desítek milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…