Rekonstrukce mostecké porodnice je dokončena

12.11.2015 13:44

Krajská zdravotní ukončila rekonstrukci mostecké porodnice.

Rekonstrukce mostecké porodnice je dokončena
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Nemocnice Most, pohotovost.

Oddělení prošlo rekonstrukcí díky daru Vršanské uhelné, a.s.,  sjednaného v rámci partnerství těžební společnosti s Ústeckým krajem. Darovací smlouvu ve výši 4,2 milionů korun podepsali zástupci Vršanské uhelné, a. s. a Krajské zdravotní, a. s., pod kterou mostecká nemocnice spadá, 9. března 2015 na Krajském úřadě Ústeckého kraje za účasti hejtmana Oldřicha Bubeníčka a jeho 1. náměstka RSDr. Stanislava Rybáka, pod jehož gesci mj. spadá také oblast zdravotnictví.

Dar společnosti Vršanská uhelná, a. s. pomohl k faktickému rozšíření právě probíhající rozsáhlé rekonstrukce mostecké nemocnice. Finanční prostředky umožnily rekonstrukci gynekologicko - porodnického oddělení včetně významných dispozičních změn a celkové modernizace porodnice a porodních sálů, ve které se během její 40leté existence narodilo přes 40 tisíc dětí. Porodnice s porodními sály byly v době rekonstrukce v náhradních prostorách právě v souvislosti s probíhající rekonstrukcí nemocničních pavilonů.

Při rekonstrukci porodnice došlo ke změnám stavebního uspořádání porodního sálu, obměně osvětlení, výměně veškerých povrchů v celém prostoru, nově opatřeného antistatickou podlahou v porodních boxech, novorozeneckém boxu i na operačním sále tak, aby byly splněny náročné hygienicko - epidemiologické, stavebně - architektonické a provozní podmínky, které jsou nutností pro fungující porodnici s perinatologickým centrem, jedním ze dvou, kterými Krajská zdravotní, a. s. v rámci Ústeckého kraje disponuje. Rekonstrukcí a přestavbou porodního sálu, pokojů i ostatních provozních prostor, se zlepšil komfort nejen pro nastávající maminky a jejich doprovod, ale i pro lékaře, zdravotní sestry a ostatní nemocniční personál. Společně tak získali nové, moderní, funkční a esteticky hodnotné prostory.

Další etapa rekonstrukce, a to na stanici šestinedělí se právě chystá. Cílem je celkové zvýšení komfortu, mj. také vybudování určitého počtu nadstandardních pokojů, o které je mezi maminkami trvalý zájem.

Vršanská uhelná, a.s., pomohla mostecké nemocnici již v roce 2014, kdy bylo za 1,5 milionu korun nakoupeno přístrojové a další vybavení. Oddělení rehabilitace díky tomu mohlo rozšířit své možnosti péče o pacienty v podobě vakuo - kompresní terapie a lékařům chirurgického oddělení doslova uvolnil ruce při operacích retraktorový systém, nahrazující tzv. „háky“, což je přínosem zejména u delších operací. Laparoskopickou pumpu a další vybavení mají k dispozici na urologickém oddělení. V neposlední řadě umožnily darované finanční prostředky obnovit zastaralé vybavení na oddělení tuberkulózy a respiračních nemocí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…