Rekonstrukci vodní nádrže Markovka u Třebíče zahájily Lesy ČR

25.10.2018 9:58

Plánovanou rekonstrukci vodní nádrže Markovka v Kožichovicích u Třebíče v Kraji Vysočina zahájily tento týden Lesy České republiky. Náklady se odhadují na téměř 34 milionů korun. Práce by měly skončit v březnu 2020.

Rekonstrukci vodní nádrže Markovka u Třebíče zahájily Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Obnova čeká stávající vtokový a výpustný objekt a bezpečnostní přeliv. „Odstraníme nánosy z retenčního prostoru nádrže a prodloužíme životnost funkčních objektů, které jsou značně poškozené nebo úplně nefunkční,“ uvedl Pavel Hopjan, vedoucí správy toků pro oblast povodí Dyje z Lesů ČR.

Největší náklady, tedy čtrnáct milionů korun, si vyžádá rekonstrukce bezpečnostního přelivu, deset milionů pak obnova vtokového objektu. Podnik předal stavbu 23. října, práce mohou začít. Bezmála 23,6 milionů bude hrazeno z dotací Ministerstva zemědělství, Lesy ČR vyčlenily v rozpočtu více než 10,1 milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…