Relock: Jedete na dovolenou? Zabezpečte svou nemovitost před ukradením!

20.06.2012 11:56

V posledních letech přibývá případů, kdy bez vědomí majitele dochází k podvodným zápisům v katastru nemovitostí, které často končí nevratnou ztrátou vlastnictví.

Relock: Jedete na dovolenou? Zabezpečte svou nemovitost před ukradením!
Foto: relock.cz
Popisek: Relock - logo

Na katastr loni dorazilo 690 756 návrhů na vklad, přičemž se v tomto množství skrývají i padělané smlouvy o darování či prodeji nemovitostí, které ohrožují vlastnictví majitelů nemovitostí. Stačí totiž falešná či odcizená občanka nebo falešný notářský zápis o prodeji nemovitosti a  můžete přijít o svůj pozemek, dům či byt. Ochránit vás může včasná informace, o jakékoliv začínající změně, kterou jste sami neiniciovali. Nepřetržitou službu kontroly katastrálních záznamů zajišťuje hlídač katastru ReLock, který se jako jediný v ČR na tuto problematiku specializuje.

Většina lidí si zabezpečí svou nemovitost před zloději, aby je po návratu z dovolené nečekalo nemilé překvapení v podobě vykradeného domu či bytu. Neví však, že podvodným zápisem v katastru mohou přijít o svou nemovitost úplně. Jedinou možností, jak svou nemovitost ochránit, je vědět o každé sebemenší změně. „Blíží se dovolené a není žádné velké umění nechat své katastrální údaje bez dozoru a být další obětí případů podobným například těm, kdy se majitel vrátí z dovolené a v jeho bytě či domě již bydlí jiný vlastník.” uvádí Karolína Kovářová z firmy ReLock.

„Sám si pravidelně zjišťovat a kontrolovat své katastrální výpisy je samozřejmě úmorné. Náš automatizovaný systém pro porovnávání zápisů zjistí třeba i jediný změněný znak a ohlídá, zda někdo na katastr nemovitostí nepodal podvodnou žádost o zápis s cílem omezit či zrušit vlastnická práva majitele. Při zjištění začínající změny zápisů okamžitě vyrozumíme klienta. Vydaná varování odesíláme na klientem poskytnuté kontakty – textovou zprávou na mobilní telefon a na e-mailovou adresu. Právě možnost zvolit si tu nejefektivnější formu vyrozumění o případném útoku zajišťuje dokonalý servis i v případě dovolené.“

Odcizení nemovitostí jsou ty nejkřiklavější případy, kterých je z médií známo desítky ročně, a jejichž počet navíc dramaticky narůstá. Nejrůznějších omezení vlastnických práv se děje ale mnohem více, kvalifikovaný  odhad  ReLocku ukazuje na tisíce případů ročně a majitel o nich nemusí vědět do doby, než začne s nemovitostí nakládat. Mohou to být zástavní práva, zápisy duplicitního vlastníka, zvětšení pozemku nebo předkupní právo obce bez vědomí vlastníka a jiné. I proto se vyplatí mít svou nemovitost neustále pod kontrolou. Monitoring probíhá v jedné ze zvolených frekvencí – 168 hodin, 72, 24 nebo i 1 hodina. Čím vyšší frekvence, tím dříve se majitel dozví, že se v katastru něco děje. Ceny se pohybují od 690 Kč ročně. Pro nové zákazníky je navíc v letních měsících na zkoušku zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…