Retail parky skupiny CPI Property Group jsou kompletně obsazené

23.11.2020 18:00

Největší vlastník retailových ploch v ČR, skupina CPI Property Group, dosáhla 100% obsazenosti svých českých a slovenských retail parků. Těch vlastní a provozuje v České republice celkem 19, na Slovensku se jedná o 9 areálů. Všechny navíc v současné době sjednocuje pod jméno CityMarket. Poslední volná jednotka byla pronajata tento týden a potvrdila tak současnou rostoucí oblibu těchto regionálních nákupních areálů.

Retail parky skupiny CPI Property Group jsou kompletně obsazené
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Retail parky patří mezi dlouhodobě oblíbený koncept nákupních areálů, a to jak u zákazníků, tak u prodejců. Nacházejí se zpravidla v menších městech, jejich společným rysem je dobrá dostupnost, možnost pohodlně zaparkovat a jednoduše a bezpečně si vyřídit všechny potřebné nákupy. Retail parky nemají společné prostory, vstup do prodejen je přímo z ulice, respektive z parkoviště. „V našem portfoliu chápeme retail parky i jako skvělou alternativu obchodních center. Vidí to tak i mnoho našich nájemců, kteří mají díky retail parkům možnost být blíž svým zákazníkům. Naše areály mají optimální mix prodejen, který přitáhne zákazníky z blízkého okolí,“ uvádí Pavel Jirásek, vedoucí asset managementu retail warehouse a logistics v CPI Property Group.
 
V retail parcích tak zákazníci zpravidla naleznou prodejny se zbožím každodenní spotřeby, jako je drogerie, obuv, oblečení, elektronika, domácí potřeby a doplňky či sortiment pro chovatele. Zpravidla se jedná o obchody s rozumnou cenovou hladinou, které jsou u zákazníků velmi oblíbené. „V těsném sousedství se obvykle nachází i velký obchod s potravinami, případně také hobby market. Zákazníci tak mají vše na jednom místě, nájemci jsou zase součástí nákupních areálů s nízkými provozními náklady. Tento model je proto velmi funkční, dlouhodobě udržitelný a výhodný pro všechny strany,“ vysvětluje Pavel Jirásek.
 
Stále rostoucí oblibu konceptu dokazuje i to, že české a slovenské retail parky skupiny CPI Property Group jsou nyní plně obsazeny nájemci. „Poslední volná jednotka se pronajala tento týden ve Vranově nad Topľou značce domácích potřeb Banquet, se kterou jsme již podepsali smlouvu a nyní začne přestavba prodejny. Nejednalo se jen o poslední volnou jednotku, ale také o vůbec první spolupráci naší skupiny s touto značkou. Nová prodejna by měla otevřít již v únoru,“ říká asset manažer Róbert Dikan. Největší počet prodejen v portfoliu retail parků CPI Property Group provozují značky Kik (19), dm (18), Takko (16), Deichmann (14) a Sportisimo (14).
 
Síla retail parků se projevila i během jarních a současných nařízení. Areály jsou totiž jako stvořené pro rychlé a pragmatické nákupy, nedochází v nich k setkávání lidí, nemají společné prostory. „Všichni nájemci se navíc snaží společně s námi situaci konstruktivně řešit, což platí i nyní, když je většina obchodů zavřená. Za tento přístup jim velmi děkujeme,“ uvádí Róbert Dikan.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…