Roboti, 3D tiskárna a zábava v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě

13.09.2021 21:20 | Tisková zpráva

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě se i letos připojí k ostravskému projektu Dny Fajne rodiny, který upozorňuje na význam rodiny pro společnost. Program, který knihovna připravila pro rodiny s dětmi i všechny zájemce, odstartuje 15. září v 9:00 hodin v makerspace dílně v levém křídle Nové radnice.

Roboti, 3D tiskárna a zábava v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

Makerspace dílnu knihovna otevřela letos v květnu v rekonstruovaných prostorách bývalého oddělení speciálních fondů. Prostor se špičkovým vybavením nabízí zábavu a vzdělávání podle posledních trendů.

„Loni naše knihovna připravila na Dny Fajne rodiny deskohraní s roboty. Letos je naše nabídka ještě širší a jsme rádi, že naplno využijeme skvělý kreativní prostor makerpace dílny, o který je u veřejnosti stále větší zájem,“ říká Libuše Foberová, ředitelka Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě.

Patnáctého září si v dílně zájemci mohou pod vedením lektorky Michaely Mrázové vyzkoušet například základy programování různých druhů výukových robotů a přesvědčit se, že to zvládne úplně každý, i když třeba ještě neumí ani číst.

„Vědecká knihovna se věnuje především informační a digitální gramotnosti a v nové dílně se zájemci mohou vzdělávat i v technické gramotnosti, která je důležitou dovedností pro 21. století. Návštěvníci si tu mohou v praxi vyzkoušet jednoduché programování a ovládání robotů Ozobot, Lego Boost nebo Sphero, 3D modelování nebo 3D tisk a konečný výrobek si pak odnést s sebou domů,“ vysvětlil Lukáš Curylo, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Akce potrvá až do 17:00 hodin a vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…