Rodinná komedie Strašidla představuje trailer

12.05.2016 11:34

Nová rodinná komedie Zdeňka Trošky Strašidla vstoupí do kin 18. srpna, ale již nyní představuje trailer. V hlavních rolích se představí řada známých českých herců – Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Bronislav Kotiš, Carmen Mayerová, Matěj Hádek, Petr Nárožný, Václav Postránecký nebo Karel Dobrý.

Rodinná komedie Strašidla představuje trailer
Foto: red
Popisek: Zdeněk Troška při natáčení nové rodinné komedie Strašidla

Rodina hejkala Huga žila až doposud poklidným životem ve staré vile na pokraji města. Sladký strašidelný život změní  vpád  úředníka Patočky, který zjistil, že za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem, a přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat!. Hejkal, vodník či víla budou muset do práce. Život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít  úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných“ lidí.  Co je pro filmová strašidla v tom našem, skutečném světě nejsložitější? „Seznámení se se světem lidí, jeho zákony a obyčeji; něčemu nerozuměla, nechápala, něco si vysvětlila po svém. Prostě trochu zmatek na obou stranách, ale vždy úsměvný,“ říká režisér Zdeněk Troška.

Ten také pro své herce připravil náročný „program“ - převleky, kaskadérské scény, nutnost hrát tak, aby bylo možné dodělat triky. Překvapil vás někdo z hereckých představitelů třeba tím, jak zvládl kaskadérské kousky či náročné scény?

„Snad nejvíc vodník Jirky Dvořáka už jen tím, že se musel nořit v říjnu do ledové vody zámeckého jezírka. Ale vykoupal se i Matěj Hádek v roli záletného divadelního režiséra a kaskadér Pavel Bezděk coby manžel Terezky Bebarové, majitelky prádelny a čistírny,“ vzpomíná na natáčení  režisér.

V současné době se pilně pracuje na filmových tricích, kterých bude ve filmu několik desítek. Mezi nejnáročnější patří proměny a mizení jednotlivých postav, stejně jako právě vodnické proměny Jiřího Dvořáka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…