Rok 2012: hospodářsky nejúspěšnější rok v historii Lesů ČR

22.05.2013 16:20

Hospodářský výsledek: 5,478 miliardy korun. Podíl lesnických činností na HV vyšší o plných 5 %.

Rok 2012: hospodářsky nejúspěšnější rok v historii Lesů ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

 

Další zlepšení hospodaření zaznamenal v roce 2012 státní podnik Lesy ČR. Auditovaný hospodářský výsledek Lesů ČR před zdaněním se v roce 2012 ve srovnání s předchozím obdobím zvýšil o 203 miliony korun a dosáhl výše 5,478 miliard korun, což je nejvíce za celou dobu existence podniku. „Lesy ČR prokázaly schopnost být stabilním, výrazně ziskovým a ekonomicky výkonným státním podnikem. Z 90 % je hospodářský výsledek tvořen naší hlavní činností, lesnickým hospodařením, což je oproti roku 2011 navýšení o celých 5 %,“ podotýká Michal Gaube, pověřený řízením Lesů ČR.

Výborné hospodářské výsledky umožnily Lesům ČR dále navýšit objem volných finančních prostředků na současných 17 miliard korun. „Lesy ČR jsou ještě letos připraveny odvést část těchto prostředků do státního rozpočtu a to ve výši minimálně 6 miliard korun,“ doplňuje Michal Gaube.

Úspěšné hospodaření Lesů ČR oceňuje také Ministerstvo financí a Generální finanční ředitelství. Lesy ČR se již druhý rok za sebou zařadily do žebříčku TOP 20 společností, které státnímu rozpočtu odvedly nejvíce finančních prostředků na dani z příjmu právnických osob. Za  rok 2012 se Lesy ČR umístily
na 8. místě, ve srovnání s rokem 2011 je to zlepšení o sedm míst. 

V kvalitním hospodaření Lesy ČR pokračují i v prvních měsících roku 2013. Za období leden až duben dosáhl hospodářský výsledek výše 2,56 miliard korun. „Dosažené HV potvrzuje standardní fungování Lesů ČR a také připravenost podniku investovat další finanční prostředky do péče o les, oprav a výstaveb lesních cest i správy vodních toků.,“ konstatuje na závěr Michal Gaube.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…