Rosatom podepsal smlouvu o spolupráci s DP World a Aeon

30.07.2021 9:45

23. července, v rámci Dne Arktidy, který proběhl v Petrohradě, podepsaly vzájemnou Dohodu o spolupráci ruská státní korporace Rosatom a světový lídr v oblasti řízení dodavatelských řetězců – korporace DP World. Předběžnou dohodu také podepsaly Rosatom a Infrastrukturní korporace Aeon.

Rosatom podepsal smlouvu o spolupráci s DP World a Aeon
Foto: red
Popisek: Rosatom

Státní korporace pro atomovou energii Rosatom, která rozvíjí vlastní dopravní podnikání a infrastrukturu, a společnost DP World, světový lídr v námořní logistice a řízení dodavatelských řetězců, podepsaly dohodu o zahájení spolupráce na rozvoji pilotních kontejnerových přepravních cest mezi severozápadní Evropou a východní Asií s využitím oporné dopravní infrastruktury v Arktidě.

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19687 lidí

Podle zástupců obou partnerů spolupráce národního infrastrukturního operátoru Severní námořní cesty a světového lídra v námořní logistice umožní otevřít a ověřit v praxi novou trasu pro nákladní lodní dopravu. Tato trasa zvýší objem obchodu mezi Evropou a Asií, spolehlivost lodní dopravy jako takové a přispěje ke stabilitě světového obchodu celkově.  

Rosatom a Aeon pak plánují svou vlastní spolupráci na realizaci projektů v oblasti arktické lodní dopravy. Spolupráce předpokládá výstavbu lodí ledoborné třídy nejméně Arc5 a vlečných lodí třídy nejméně Arc6/Icebreaker6 pro přepravu všech druhů nákladů, a speciálně pak produkce Syradajského uhelného naleziště na Tajmyru (projekt na osvojení naleziště realizuje společnost Severnaja zvezda, a.s., patří do Korporace Aeon).

„To, jak postupně budujeme stabilní dopravní infrastrukturu v Arktice, otevírá nové možnosti pro rozvoj euroasijského tranzitu: optimální dobu přepravy, snížení dopadů na životní prostředí kvůli kratší vzdálenosti a využívání moderních nízkouhlíkových řešení. Dnes jsme udělali velmi důležitý krok pro rozvoj strategického mezinárodního partnerství mezi Rosatomem a společností DP World“, poznamenal Alexej Lichačov, generální ředitel Rosatomu.
Sultan Ahmed Bin Sulayem, prezident skupiny DP World a její výkonný ředitel, okomentoval začátek nového partnerství takto: „Jako světová špička v oblasti komplexních služeb na inteligentní řízení dodavatelského řetězce DP World podporuje ruské snahy o diverzifikaci obchodních toků mezi Asií a Evropou. Severní tranzitní koridor nabízí nové možnosti ke zkrácení doby přepravy mezi Východem a Západem. Korporace DP World se už zavázala investovat 2 miliardy dolarů společně s Ruským fondem přímých investic a budeme pokračovat v práci s našimi ruskými partnery, abychom společně našli řešení, která umožní Severnímu tranzitnímu koridoru stabilní rozvoj.

DP World (Dubaj, SAE) je světovým lídrem v poskytování komplexních digitálních dopravně-logistických služeb, který zajišťuje obchodní přepravu po celém světě. DP World poskytuje tyto služby přes jednotnou globální síť, která sestává ze 129 oddělení v 55 zemích na šesti kontinentech, se silným působením jak na rozvinutých, tak na rozvíjejících se trzích. Společnost spravuje ty největší přístavy, terminály, industriální parky, logistická a ekonomická centra na světě o celkovém objemu nákladní přepravy více než 90 mln. TEU ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…