Rosatom spouští celosvětovou iniciativu Atoms for Humanity

28.04.2021 10:06

Záruka budoucího rozvoje lidstva stojí na zelených zdrojích energie, mezi které patří kromě solárních a větrných elektráren i jaderná energetika. Moderní jaderné technologie však lidstvu dávají mnohem více než jen ekologicky čistou energii.

Rosatom spouští celosvětovou iniciativu Atoms for Humanity
Foto: red
Popisek: Rosatom

Mírové využití jádra je univerzálním nástrojem pro řešení nejpalčivějších problémů současnosti i budoucnosti. Dosažení cílů udržitelného rozvoje OSN není bez jaderných technologií možné.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

Bohužel pro mnohé je mírové jádro jen jedním z mnoha zdrojů energie a jeho další přínosy bývají opomíjeny.

Aby bylo vnímání jádra veřejností komplexnější, spouští Rosatom iniciativu Atoms for Humanity. Jde o unikátní sbírku příběhů, ve kterých lidé z celého světa vyprávějí o tom, jak jim jaderné technologie zlepšily život a jak jim pomohly splnit si své sny.

30. dubna 2021 proběhne událost s názvem Proč jsou pro lidstvo jaderné technologie nezbytné, která celý projekt zahájí. Vystoupí během ní Kirsty Goganová, světově známá odbornice s 15letými zkušenostmi s poradenstvím v oblasti ochrany klimatu a energetiky, a dále představitelé Rosatomu, Světové jaderné asociace (WNA), ekologové a lidé vyprávějící své příběhy v rámci Atoms for Humanity.

Řečníci představí své postoje k jaderným technologiím z pohledu sociálního, hospodářského i ekologického. Účastníci si rovněž poslechnou nejnázornější příběhy o tom, jak mírové jádro mění lidské životy.

Projekt Atoms for Humanity bude zahájen 30. dubna 2021 ve 14:00 českého času (15:00 moskevského) ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…