Rourovna ArcelorMittal vyrábí trubky s polypropylénovým povlakem

12.03.2013 18:11

Rourovna ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), dceřiná společnost hutního podniku ArcelorMittal Ostrava, začala úspěšně vyrábět trubky na přepravu pitné vody, ropy a plynu s novým typem vnějšího povlaku.

Rourovna ArcelorMittal vyrábí trubky s polypropylénovým povlakem
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Polypropylénový povlak nanášený ve třech vrstvách chrání ocelové bezešvé nebo svařované trubky proti korozi. Umí zabránit také mechanickému, tepelnému a chemickému poškození během provozu, přepravy, skladování a instalaci trubek. Rourovna nyní začíná plnit první zakázky pro tento výrobek.

„Polypropylénová izolace vyniká tvrdostí a hladkým povrchem Využívá se tam, kde je požadována odolnost povlaku proti poškození oděrem, především ve skalnatých podložích,“ říká Aleš Král, ředitel pro výrobu v AMTPO. Polypropylénová izolace je také odolnější proti vysokým teplotám. Je určena pro pracovní teploty od mínus 20 až do plus 110 °C, zatímco například běžnější izolace polyetylénová, kterou ostravská rourovna také nabízí, se používá pro rozsah pracovních teplot od mínus 20 do plus 60 °C.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských. Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1047 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…