S čínskými firmami jedná CzechInvest o možných investicích v hodnotě až 60 miliard korun

14.05.2017 9:50

Paralelně s cestou prezidenta Miloše Zemana se do Číny vydali také zástupci agentury CzechInvest. V současné době CzechInvest vede průběžná jednání se 14 čínskými firmami z oblasti automotive, elektro a kovodělného a kovozpracujícího průmyslu.

S čínskými firmami jedná CzechInvest o možných investicích v hodnotě až 60 miliard korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Od 13. do 23. května 2017 navštíví některé z těchto firem, představitele soukromých podniků i státních institucí, přímo v provinciích Liaoning, Fujian a Zhejiang. Navazují na již dříve započatá jednání o umístění investičních záměrů v Česku, v plánu mají ale i setkání se zcela novými možnými investory.

„Pokud bychom byli úspěšní ve všech nyní rozjednaných případech, znamenalo by to pro Česko v horizontu několika let investice až za 60 miliard korun. Ne všechna jednání se samozřejmě podaří dotáhnout do zdárného konce, v jiných případech se nám jednání podaří uzavřít až v delším časovém horizontu, i tak ale v blízké době očekáváme uzavření jednání o investičních záměrech v hodnotě několika desítek miliard korun,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera, který se během cesty do Číny účastní i části oficiálního programu české delegace v čele s prezidentem Milošem Zemanem.

CzechInvest v Číně zorganizoval několik návštěv českého prezidenta přímo ve firmách, jejichž příchod do České republiky je již vysoce pravděpodobný. „Návštěva představitele partnerského státu na takto vysoké úrovni může mít pro úspěch jednání mimořádný význam,“ vysvětluje Ondřej Koc, zahraniční zástupce agentury CzechInvest v Šanghaji.

Dosud, od roku 2005, dojednal CzechInvest s čínskými firmami investice za 5,8 miliardy korun. V posledních několika letech přitom zaznamenává jejich nárůst. Do roku 2014 včetně nepřekročil objem investic dojednaných CzechInvestem z Číny 500 milionů korun ročně. V roce 2015 CzechInvest dojednal investice z Číny v hodnotě 1,15 miliardy korun, v roce 2016 pak 3,15 miliardy korun. K nejvýznamnějším CzechInvestem dojednaným čínským investicím v České republice patří investice společností BWI Europe Company Limited S.A., Saar Gummi Czech či Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…