SANEP: Nejlépe hodnoceným hejtmanem je šéf Zlínského kraje Jiří Čunek

06.04.2018 11:34

Únorový průzkum společnosti SANEP zaměřený na hodnocení nově zvolených představitelů územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, ukazuje, že nejlépe si aktuálně vede lidovecký hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek s aktuálním ziskem 46,8% kladných hlasů.

SANEP: Nejlépe hodnoceným hejtmanem je šéf Zlínského kraje Jiří Čunek
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

V těsném závěsu za Jiřím Čunkem je pak s aktuálním ziskem 41,2% kladných hlasů hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Na třetím místě pomyslného žebříčku hodnocení představitelů územně samosprávných celků se umístil komunistický hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, kterému obyvatelé Ústeckého kraje dali v souhrnu 35,9% kladných hlasů.

Čtvrtá příčka pak patří hejtmance Středočeského kraje Jaroslavě Pokorné Jermanové (hnutí ANO). Středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná, tak aktuálně získala od obyvatel Středočeského kraje v souhrnu 34,8% kladných hlasů.

Další žena v čele 14 územně samosprávných celků, pražská primátorka Adriana Krnáčová (hnutí ANO), se pak umístila se ziskem 26,8% kladných hlasů na osmém místě.

Na dvanácté pozici se umístil se ziskem v souhrnu 19,4% kladných hlasů hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Na předposlední příčce se pak aktuálně umístil se ziskem v souhrnu 17,3% kladných hlasů hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Na posledním místě se pak aktuálně umístil se ziskem v souhrnu 16,9% kladných hlasů nově hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl ve dnech 1. - 28. 2. 2018 proveden na 14 reprezentativních vzorcích (celkem 15.219 dotázaných ve věkové kategorii 18+ let). Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 220tisíc registrovaných uživatelů 47.721 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje kolem +-2,5 procentního bodu.

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a pražské primátorky. Výsledky průzkumu představují vždy percentuální vyjádření hlasování reprezentativního vzorku respondentů pouze v daném kraji a v případě Adriany Krnáčové v Praze.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…