SDP ČR je opět partnerem Květinového dne, dopravní podniky se zapojily i do prodeje žlutých kytiček

27.09.2021 21:20 | Tisková zpráva

Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR) podporuje také letos celonárodní veřejnou sbírku Ligy proti rakovině známou jako Květinový den.

SDP ČR je opět partnerem Květinového dne, dopravní podniky se zapojily i do prodeje žlutých kytiček
Foto: sdp-cr.cz
Popisek: Sdružení dopravních podniků - logo

Stejně jako v loňském roce se akce i tentokrát kvůli protipandemickým opatřením přesunula z května na konec září. Kytičku na podporu boje proti rakovině si můžete zakoupit od 29. září i díky jednotlivým dopravním podnikům.

„Poslední dva ročníky museli organizátoři akce Český den proti rakovině improvizovat a situace pro ně nebyla vůbec jednoduchá. Jsem proto rád, že se naše členské dopravní podniky přidaly k podpoře Květinového dne. Většina z nich nabídla propagaci formou letáků ve svých vozech, na sociálních sítích a webu. Někde se dokonce aktivně zapojí do prodeje žlutých kytiček. Přeji sbírce, aby byla co nejúspěšnější,“ uvedl předseda SDP ČR Tomáš Pelikán.

Letošní jubilejní 25. ročník přináší novinky v organizaci sbírky. Lidé budou moci potkat dobrovolníky v ulicích nejen ve středu 29. září, ale také ve čtvrtek a v pátek. V některých spolupracujících obchodech a provozovnách dokonce do neděle 3. října. Seznam všech míst Liga zveřejní před sbírkou na webu www.cdpr.cz a zájemci ho budou moci nalézt i v aplikaci Den proti rakovině, kterou si mohou stáhnout do svého mobilního telefonu.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

„V Českých Budějovicích jsme vylepili plakáty na předprodejních kancelářích v centrech Mercury a Igy a na sídlišti Šumava. Naši zaměstnanci budou kytičky prodávat od středy 29. září až do 3. října, abychom jich prodali co nejvíce. Z loňského roku máme zkušenost, že ne všichni za jeden den nákup stihli,“ popsal podporu v Dopravním podniku města České Budějovice jeho ředitel Slavoj Dolejš.

Letošní Český den proti rakovině je zaměřený na prevenci nádorových onemocnění ledvin, močového měchýře a prostaty. Další důležité informace můžou zájemci najít na stránkách Ligy proti rakovině (ZDE) nebo Českého dne proti rakovině (ZDE).

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 21 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně více než 308 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 1,5 miliardy cestujících. Provozují 2 969 autobusů, 1 647 tramvají, 747 trolejbusů a 730 vozidel metra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…