SFPI otevírá příjem žádostí do programu Vlastní bydlení

15.01.2021 12:03

Dnešním dnem zahajuje Státní fond podpory investic příjem žádostí do programu Vlastní bydlení. Tato podpora volně navazuje na Program pro mladé, ale nabízí vyšší finanční limity a cílí na širší skupinu žadatelů.

SFPI otevírá příjem žádostí do programu Vlastní bydlení
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

O úvěr z programu Vlastní bydlení mohou požádat lidé žijící v manželství nebo registrovaném partnerství, ve kterém alespoň jeden z manželů nebo registrovaných partnerů nedosáhl ke dni podání žádosti o poskytnutí úvěru věku 40 let, nebo osoba do 40 let, jež trvale pečuje o dítě, které nedosáhlo ke dni podání žádosti o poskytnutí úvěru věku 15 let.

„Jedná se o podporu rodin, které si potřebují obstarat své první bydlení,“ říká ředitelka SFPI Hana Pejpalová. „Fond dále poskytne dotaci 30 000 Kč za každé dítě, které se narodí v průběhu splácení úvěru, a zároveň sníží úrokovou sazbu o 0,2 procentního bodu za každé dítě v rodině. Minimální úroková sazba je stanovena na 1 %. Připomínám také, že je možné požádat o přerušení splácení až na dobu 2 let. Naší snahou je především usnadnit život rodinám s malými dětmi.“

Finanční prostředky z úvěru je možné použít na stavbu rodinného domu nebo jeho koupi, na pořízení bytu či na modernizaci stávajícího bydlení. Na pořízení rodinného domu to je až 2,4 mil. Kč, na koupi bytu nebo družstevního podílu až 2 mil. Kč a 600 tis. Kč je možné získat na modernizaci.

„Na našich webových stránkách www.sfpi.cz jsou k dispozici všechny formuláře nutné k podání žádosti
o úvěr. Program není časově nijak omezen, ale žádosti momentálně přijímáme pouze poštou nebo datovou službou, a to na našich pracovištích v Praze a v Olomouci,“ dodává Hana Pejpalová.

Další informace najdete na www.sfpi.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…