ŠKODA Felicia startuje na Alpenrallye v Kitzbühelu

07.06.2013 14:43

Elegantní kabriolet z roku 1961 nastoupí na start 26. ročníku Alpenrallye podruhé, značka ŠKODA je v Kitzbühelu zastoupena potřetí.

ŠKODA Felicia startuje na Alpenrallye v Kitzbühelu
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

ŠKODA Classic nastupuje na start renomované soutěže Alpenrallye s elegantním kabrioletem ŠKODA Felicia. 26. ročník klasické veteránské rally se v kouzelném světě tyrolských hor koná od 5. do 8. června. V Kitzbühelu se očekává účast zhruba 200 historických vozů.
 
ŠKODA Felicia patří mezi elegantní kabriolety šedesátých let minulého století. V letech 1959 až 1964 bylo vyrobeno více než 14 860 těchto vozů. Na start Alpenrallye nastoupí mimořádně krásný tyrkysový exemplář ze sbírek ŠKODA MUZEA. Vůz prošel náročnou renovací v muzejní restaurátorské dílně. 
Kabriolet ŠKODA Felicia z roku 1961 pohání čtyřválcový motor o objemu 1 089 cm3, podávající výkon 50 koní, se kterým vůz dosahuje maximální rychlosti 128 km/h. „Tomuto překrásnému kabrioletu to před alpskými panoramaty velice sluší, lehce zdolává i všechna stoupání,“ říká Eva Ticová, vedoucí restaurátorské dílny ŠKODA MUZEA.
 
ŠKODA se o roku 2011 účastní Alpenrallye v Kitzbühelu již potřetí. Poprvé startovala česká automobilka s vozem ŠKODA Tudor 1101 z roku 1948.
 
Alpenrallye patří mezi největší a nejoblíbenější veteránské akce v Evropě. V roce 2013 nastoupí vozy roku výroby 1976 a starší. Čeká na ně zhruba 500 kilometrů dlouhá trať, vedoucí po nejkrásnějších horských silnicích rakouských spolkových zemí Tyrolsko a Salcbursko. 
 
Ve čtvrtek dopoledne se jede sedmdesátikilometrový prolog, v pátek je na programu "královská" horská etapa, vedoucí okouzlujícím údolím Lammertal. V sobotu vede trasa bavorským regionem Chiemgau do údolí Innu v Tyrolsku. Závěrem a vyvrcholením bude sobotní dopolední průjezd vozů centrem Kitzbühelu před zraky tisíců fanoušků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…