SOŠ Třineckých železáren zve na Den otevřených dveří

19.11.2012 18:58

Střední odborná škola Třineckých železáren opět zve rodiče i žáky na Den otevřených dveří, který proběhne v prostorách školy tentokrát ve středu 21. listopadu od 8 do 16 hodin.

SOŠ Třineckých železáren zve na Den otevřených dveří
Foto: red
Popisek: Třinecké železárny

Akce se ponese se v duchu hesel "Správná volba - šťastná budoucnost" aneb "Řemeslo má zlaté dno" a je určená všem, kteří zatím váhají, kam se vydat po ukončení základní školní docházky. V rámci Dne otevřených dveří budou moci zájemci v rámci „Cesty řemesel“ zhlédnout ukázky z praktické výuky, vyzkoušet si test předpokladů, zasoutěžit si o vstupenky na hokej, a na památku si odnést pamětní list.

„,Volba studijního oboru je důležitým mezníkem v životě každého mladého člověka, a bezesporu významně ovlivňuje jeho budoucnost. Proto klademe důraz na to, aby se rodiče i žáci mohli s námi nabízenými obory podrobně seznámit, poznali prostředí školy, a samozřejmě dostali prostor pro všechny své dotazy,“ říká ředitel SOŠ Třineckých železáren Mgr. Aleš Adamus s tím, že součástí „Cesty řemesel“ bude také „Desatero mýtů o řemeslech a odborném školství“, jenž má za úkol osvěžit povědomí zájemců a široké veřejnosti o novinkách v odborném školství. Žáci budou ale mimo jiné také soutěžit o lístky na hokejové utkání HC Oceláři Třinec, jejichž hráči budou v knihovně školy od 13 do 14 hodin na autogramiádě.

Střední odborná škola Třineckých železáren nabízí maturitní i učňovské vzdělání v širokém spektru oborů. Konkrétně se jedná o obory Elektrotechnika, Hutník operátor, Mechanik strojů a zařízení, Elektrikář, Hutník, Instalatér, Kuchař – číšník, Obráběč kovů, Strojní mechanik, Kuchařské práce, Pečovatelské práce a Strojírenské práce. Kromě široké nabídky oborů ale škola studentům nabízí navíc třeba příspěvky na školní pomůcky, sportovní či společenské aktivity, a řadě z nich zajišťuje ihned po ukončení studia i pracovní místa ve firmách skupiny Třinecké železárny – Moravia Steel.

Dny otevřených dveří jsou pro žáky i rodiče možností jak poznat školu z blízka a získat o ní mnohem reálnější obrázek, než jaký nabízí náborové brožurky, a třeba se i poradit ohledně volby toho pravého oboru přímo s odborníky. „Vidět dílny, stroje, učitele při výuce, nebo i studenty při práci, to je něco úplně jiného, než si číst doma informace z propagačního letáčku nebo z internetu. Osobní kontakt je v tomto směru nenahraditelný, což si uvědomujeme. Snažíme se proto zájemcům vyjít maximálně vstříc, takže Dny otevřených dveří letos pořádáme dokonce ve čtyřech různých termínech, včetně dvou víkendových,“ dodává Adamus. Zájemci, kteří tedy nestihnou listopadový termín Dne otevřených dveří, mohou přijít ještě ve středu 12. prosince, v sobotu 12. ledna, nebo naposledy v sobotu 16. února.

Bc. Lucie Drahošová
tisková mluvčí Třineckých železáren

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…