SP ČR, HK ČR: Vyzýváme k projednání návrhu zákona o podporovaných zdrojích energie

26.04.2021 13:30

Svaz průmyslu a dopravy ČR a Hospodářská komora ČR vyzývají Poslaneckou sněmovnu, aby nalezla ke sporným bodům návrhu zákona o podporovaných zdrojích energie kompromis, který umožní neprodleně projednat návrh zákona na probíhající schůzi Poslanecké sněmovny.

SP ČR, HK ČR: Vyzýváme k projednání návrhu zákona o podporovaných zdrojích energie
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Návrh zákona je klíčový pro nastavení podmínek pro dosažení cíle pro podíl obnovitelných zdrojů do roku 2030. Umožní financovat podporu elektřiny, tepla a biometanu z obnovitelných zdrojů a z vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla i v příštím roce. Svaz průmyslu a dopravy ČR a Hospodářská komora ČR upozorňují, že pokud nebude návrh zákona projednán na probíhající schůzi Poslanecké sněmovny, hrozí, že nebude schválen do konce roku, a nepodaří se tak do voleb dokončit legislativní proces.

Neschválení zákona bude mít za následek ohrožení stávajících provozovaných zdrojů, plánovaných investic do ekologizace v oblasti teplárenství, plynárenství, elektroenergetiky i průmyslu, omezení možnosti přechodu z uhlí na nízkoemisní hospodářství a negativní dopady do státního rozpočtu, čerpání prostředků z evropských fondů a zejména na obyvatelstvo.

Pro schválení návrhu zákona v tomto roce je nezbytné urychleně najít kompromis ve sporném bodu hodnoty IRR pro obnovitelné zdroje energie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…