SPELOS: Nesouhlasíme s umělým dělením hazardu na měkký a tvrdý

10.04.2019 11:45

Prohlášení sdružení SPELOS k avizovanému zdanění hazardu:

SPELOS: Nesouhlasíme s umělým dělením hazardu na měkký a tvrdý
Foto: archiv
Popisek: Petr Mikoška, člen představenstva sdružení SPELOS

Považujeme za naprosto absurdní opětovné zvedání daně za hazard. Naopak jsme očekávali její snížení, a to především u technické hry, kde došlo k nejmarkantnějšímu poklesu výběru na daních. Navíc je naprosto zřejmé, že právě neúměrné zdanění vede k likvidaci českých legálních subjektů, a podporuje nárůst nelegálního trhu, což ministerstvo financí dobře ví. Zvyšování daní (a to v jakékoliv oblasti) není správným krokem.

Opakovaně navíc nesouhlasíme s umělým dělením hazardu na měkký a tvrdý. I podle řady studií se rozdíly mezi jednotlivými typy hazardních her stírají, a to především z důvodu rozmachu online sázení. Je proto dle našeho názoru iluzorní dělit výši daní dle typu hazardních her.

Stát jednoduše zjistil, že přehnal regulaci loterií a v rozpočtu přišel o několik miliard korun, takže mu teď logicky tyto peníze chybí. Proto by dle našeho (a zcela logického) názoru spíše než likvidační zdanění, měla přijít úprava zákona o hazardu.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…