SPELOS: Obyvatelé Znojma požadují smysluplnou regulaci, nikoliv nebezpečnou prohibici!

06.05.2014 12:12

Znojemské kino Svět včera hostilo debatu na téma regulace loterií. V rámci akce, kterou organizovali členové Transparency International, dala veřejnost jednoznačně najevo skutečnost, že o prohibici nestojí a preferuje smysluplnou regulaci. A to i přesto, že se v těchto dnech snaží aktivisté právě místní obyvatele přimět k tomu, aby se zapojili do petice pro vyhlášení referenda.

SPELOS: Obyvatelé Znojma požadují smysluplnou regulaci, nikoliv nebezpečnou prohibici!
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Debaty se zúčastnili také odborníci z oblasti loterního průmyslu, kteří se zde podělili o mezinárodní zkušenosti. V závěru akce pak proběhla anketa, v jejímž rámci se veřejnost mohla tajným hlasováním anonymně vyjádřit k tomu, zda podporuje prohibiční řešení či nikoliv.

Výsledek? Z celkem 75 hlasujících jich bylo pouze 7 pro přijetí prohibičního řešení. Zbývajících 68 respondentů prohibici odmítá.

„Jsme rádi, že jsme se této akce za odbornou veřejnost mohli zúčastnit také my a přednést zde své názory, argumenty a zkušenosti. Současně oceňuji fakt, že místní lidé nepodléhají tlaku aktivistů a řídí se svým vlastním rozumem. Dobře totiž vědí, že prohibice žádný problém nevyřeší, naopak ho pouze prohloubí. Jediným správným řešením je opodstatněná a smysluplná regulace,“ doplnil Petr vrzáň, výkonný ředitel SPELOS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…