SPELOS: Vyzýváme brněnské politiky k jednání s odbornou veřejností

14.01.2014 17:20

Sdružení SPELOS je pohoršeno současnou situací v oblasti regulace loterií v brněnské městské části Brno - střed. Tamní zastupitelé totiž budou zítra rozhodovat o nové podobě vyhlášky regulující provoz loterií. Ta je ale jednoznačně diskriminační.

SPELOS: Vyzýváme brněnské politiky k jednání s odbornou veřejností
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Dosavadní postup vedení městské části svědčí o amatérismu bez znalosti věci. Zástupci Brna – střed postupovali zcela netransparentně, když předem neoznámili kritéria budoucí regulace a o této problematice vůbec nejednali s odbornou veřejností, přestože jsme jim tuto debatu opakovaně nabízeli,“ doplnil Petr Vrzáň, výkonný ředitel SPELOS.

SPELOS označuje postup, kdy se představitelé Brna - střed nejprve rozhodli pro regulaci formou zachování devíti kasin, ale již po několika dnech i tento svůj názor změnili a bez jakýchkoliv objektivních kritérií vybrali pouze dvě provozovny, v nichž mohou být loterie nadále provozovány, za blamáž.  Zákaz provozu tak znemožní podnikání řadě provozovatelů, kteří budou muset ukončit svou činnost v celkem 119 provozovnách!

Naopak zvýhodněni jsou pouze dva provozovatelé, kteří jsou vybráni na základě nijak nespecifikovaných kritérií.
„Vedle nich očekáváme boom nelegálních provozovatelů, kteří obsadí podstatnou část ze zakázaných míst, a tedy přesun tohoto podnikání do podsvětí,“ uzavírá Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…