SPÚ: Při kontrole pozemkových úprav nebyly nalezeny závažné nedostatky

01.02.2018 16:30

Ministerstvo zemědělství v měsíci říjnu a listopadu loňského roku provedlo kontrolu společných zařízení, která se realizují v rámci pozemkových úprav. Z šetření nevyplynuly žádné závažné nedostatky.

SPÚ: Při kontrole pozemkových úprav nebyly nalezeny závažné nedostatky
Foto: SPÚ
Popisek: Státní pozemkový úřad

Celkem bylo náhodným výběrem prověřeno 12 komplexních pozemkových úprav (KoPÚ) s cílem posoudit úroveň zpracování návrhů KoPÚ včetně projektů společných zařízení, úroveň projektových dokumentací, vedení dokumentace stavby, kvalitu provedených prací a smysluplnost navržených nebo realizovaných stavebních objektů.

Z šetření realizace společných zařízení KoPÚ provedených MZe nevyplynuly žádné závažné nedostatky. U stavebních objektů, které prováděli samotní zhotovitelé, nebyly zjištěny zjevné vady. Dílčí závady byly zjištěny v kvalitě provedených prací u subdodávek, například zhotovení kamenných konstrukcí, kdy došlo k nedodržení norem.

Ze závěrečné zprávy MZe vyplývá, že Státní pozemkový úřad věnuje patřičnou pozornost kvalitnímu zpracování projektů a vynaložení finančních prostředků na tuto činnost je racionální. Jednotlivá doposud realizovaná opatření plánů společných zařízení byla hodnocena jako smysluplná.

„Celková příprava a realizace pozemkových úprav je velmi náročný proces trvající mnoho let. Podle závěru kontrolní komise MZe jsou jednotlivá pracoviště SPÚ personálně podhodnocena a za současného stavu bude velmi složité splnit očekávání EU na úseku realizace společných zařízení pozemkových úprav,“ dodává ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …