SPÚ po dohodě s Mze navýší počet zaměstnanců

23.04.2014 18:15

Pověřený ředitel Státního pozemkového úřadu Martin Vrba se dohodl s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou na navýšení počtu zaměstnanců Státního pozemkového úřadu o 130 osob.

SPÚ po dohodě s Mze navýší počet zaměstnanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

„Vzhledem k nárůstu práce zaměstnanců Státního pozemkového úřadu v souvislosti s církevními restitucemi bylo nutné jejich počet zvýšit. Církevní restituce jsou totiž složitým procesem. Navýšení pracovníků tak, aby mohli úkoly spojené s restitucemi plnit, se proto ukázalo jako potřebné,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Od 1. května 2014 přijme Státní pozemkový úřad celkem 130 nových zaměstnanců, kteří se budou podílet zejména na procesu majetkového vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi.

 „Velice vítám dohodu s panem ministrem Jurečkou ohledně navýšení počtu zaměstnanců. V této době, kdy se zásadní měrou podílíme na vypořádávání majetkových nároků církví a náboženských společností, tento krok významně přispěje k urychlení a zefektivnění celého procesu,“ řekl pověřený ředitel Státního pozemkového úřadu Martin Vrba.

Do konce měsíce dubna budou dořešeny veškeré potřebné úkony související s navýšením počtu zaměstnanců, zejména vytvoření pracovního zázemí a finanční náklady.

Monika Machtová, tisková mluvčí SPÚ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…