SSHR: Dopravní podnik města Prahy cvičil dekontaminaci stanice metra Zličín

19.10.2019 13:09

V noci dne 11.10.2019 proběhlo cvičení, jak by v případě teroristického útoku, probíhala dekontaminace bojových chemických látek ze stanice metra a minimalizovaly se tak katastrofální následky, které by mohly ohrozit lidské životy.

SSHR: Dopravní podnik města Prahy cvičil dekontaminaci stanice metra Zličín
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Při cvičení bylo nasazeno několik prototypů dekontaminačních zařízení v případě teroristického útoku, které vyvinula společnost DEKONTA, a. s. v rámci Programu bezpečnostního výzkumu ČR, spolupracující se SÚJCHBO (Státním ústavem jaderné, chemické a biologické ochrany).

"Jak já vždycky říkám, kdo je připraven není překvapen! Vidím to až jako naléhavou potřebu tyto cvičení opakovat co nejčastěji, právě na místech, jakým je metro a vůbec hromadná doprava, kde je obrovská koncentrace lidí, což se následně stává snadným cílem teroristických útoků,“ řekl předseda SSHR Pavel Švagr.

Cvičení organizoval Dopravní podnik hlavního města Prahy včetně Hasičského záchranného sboru DP hl. m Prahy, za podpory Ministerstva vnitra ČR a ve spolupráci se Správou státních hmotných rezerv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…