SSHR: Vědecké grémium o problematice sucha

11.02.2019 20:44

Dne 5.2.2019 se uskutečnilo další zasedání Vědeckého grémia, a to tentokrát na domácí půdě v sídle Správy státních hmotných rezerv. Grémium tradičně připravil a vedl doc. Ing. Dušan Vaněk a nosným tématem byl aktuální environmentální problém sucha.

SSHR: Vědecké grémium o problematice sucha
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Na grémium včetně klasické členské sestavy byli přizvaní odborní hosté dr. Pavel Punčochář a dr. Václav Cílek a řada dalších čelných představitelů Správy.

Dr. Punčochář se věnoval zejména tématu vodního hospodářství a vodní problematiky celkově. Naznačil všechna úskalí sucha, a jaké jsou možnosti alespoň částečné eliminace v České republice. Dr. Cílek renomovaný český  geolog, spisovatel a glosátor aktuálních témat, se věnoval ve svém vystoupení s filozofickým přesahem jednak environmentálním problémům a jednak aspektům tzv. psychologii davu, krizovému managementu a obecné predikci na desítky let dopředu. Na konci programu se otevřela široká diskuze, která se dotkla mnoha oblastí života a očekávaného vývoje společnosti. „Toto zasedání grémia bylo pro nás jako Správu velmi cenné a v mnoha ohledech podmětné v tom, jak být připraveni na krizi nejenom my jako krizový úřad, ale je nutný i cílený „vzdělávací tlak“ na českou veřejnost. Jedná se například o vybavení domácností trvanlivými potravinami, nebo jak důležitá je kooperace v krizových situacích starostů českých obcí a měst“, řekl předseda SSHR Pavel Švagr. „ Jednání bylo přínosné, téměř vizionářské, v tom jak postupovat v aktivitách zajištění vody“, dodal dr. Pavel Punčochář.

Další zasedání na toto téma se uskuteční na podzim letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…