SSHR nakoupí ochranné pomůcky za 3,7 miliardy korun

24.05.2020 21:16

Na základě usnesení vlády ze dne 18. května 2020 nakoupí SSHR osobní ochranné prostředky a zdravotnické prostředky za 3,7 miliardy korun.

SSHR nakoupí ochranné pomůcky za 3,7 miliardy korun
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Požadavky od jednotlivých ministerstev na nákup ochranných pomůcek má SSHR dostat do 8. června. Následně vypíše tendry v otevřeném řízení podle zákona o veřejných zakázkách. Zásoby určené pro nezbytné složky státu a vybranou kritickou infrastrukturu nutnou pro fungování státu by měly vydržet na dva měsíce. Nákup bude rozdělen do dvou fází. Nejprve vláda prostřednictvím Správy státních hmotných rezerv nakoupí polovinu požadovaného množství, pro zbývající část vznikne takzvaný rezervační systém. Pořizovat se bude celkem 13 položek.

  1. Respirátory FFP2
  2. Respirátory FPP3
  3. Filtry do respirátoru FFP3
  4. Roušky
  5. Ochranné brýle
  6. Ochranné obleky
  7. Ochranné štíty
  8. Návleky na obuv
  9. Rukavice vyšetřovací
  10. Čepice
  11. Výtěrové sety bez media
  12. Rychlotesty
  13. Suroviny pro výrobu desinfekce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…